Turul Franței 2022 a pornit astăzi la drum, din Danemarca. Prima etapă a propus un contratimp scurt, de numai 13,2 kilometri, pe străzile din Copenhaga. Ploaia a influențat enorm desfășurarea evenimentelor, mai mulți rutieri căzând în plasă și suferind căzături destul de dure.
Primul afectat a fost Stefan Bissegger (Education Easy-Post), care era văzut printre favoriții la victorie. Elvețianul a ieșit însă din calcule după ce a căzut de două ori pe traseu.

Stefan Bissegger a căzut de două ori la contratimpul care deschide Turul Franței 2022

Turul Spaniei
Primoz Roglic și-a revenit complet și va participa în Vuelta, unde poate intra în istorie
ACUM 13 ORE
Ulterior, Christophe Laporte (Jumbo Visma) și-a compromis și el șansele la o victorie mare. Francezul stabilise cel mai bun timp intermediar, dar a abordat greșit un viraj și s-a prăbușit pe șosea.

Ploaia face ravagii în Turul Franței! Laporte, căzătură dură la contratimpul din prima etapă

Turul Franței are un lider surpriză după prima zi: Yves Lampaert

Filippo Ganna a fost marele favorit la succesul de etapă, iar când a ajuns la finish avea cel mai bun timp. Campionul mondial la contratimp în ultimii doi ani a fost însă devansat cu 3 secunde de Tadej Pogacar (UAE), al cărui timp a fost bătut ulterior cu două secunde de Wout Van Aert (Jumbo Visma).
Belgianul era aproape sigur de victorie, dar Yves Lampaert (Quick Step) a produs marea surpriză, beneficiind și de faptul că ploaia s-a oprit când el a rulat. Belgianul a mers excelent și a oprit cronometrul la 15 minute și 17 secunde, cu 5 secunde mai repede decât Van Aert.
Astfel, dublul campion al Belgiei la contratimp (2017 și 2021) a obținut cea mai importantă victorie a carierei, prima într-un mare tur. Rutierul de 31 de ani va purta mâine tricoul galben și are toate șansele să-l păstreze cel puțin până în etapa a 4-a.
În ceea ce privește favoriții la general, Pogacar a ieșit cel mai bine, luându-i 9 secunde principalului său rival, Primoz Roglic. De la Ineos, cel mai bine a mers Adam Yates, care a fost cu 14 secunde mai lent decât Pogacar. Geraint Thomas a venit la numai două secunde distanță de coechipierul său.
Etapa a 2-a va fi dedicată sprinterilor, deoarece traseul de 202,2 kilometri dintre Roskilde și Nyborg nu presupune nicio dificultate.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397037.jpg
Turul Franței are loc în perioada 1-24 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57