Înainte de contratimpul din penultima etapă a Turului Franței erau foarte puține necunoscute în ceea ce privește clasamentul general. Traseul aproape în totalitate plat îi favoriza pe specialiștii probei, iar estimările specialiștilor s-au respectat, cel puțin în privința câștigătorului de etapă.
Filippo Ganna a stabilit primul timp de referință al zilei, dar performanța campionului mondial a fost spulberată de Wout Van Aert, belgianul fiind mai rapid cu 42 de secunde. Rutierul de la Jumbo Visma a rămas până la final singurul om care a parcurs cei 40,7 kilometri în mai puțin de 48 de minute (47:59).
Van Aert a obținut astfel a 3-a victorie de etapă la această ediție, devenind al 2-lea rutier care câștigă 3 runde, după Tadej Pogacar.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11

Jonas Vingegaard a câștigat Turul Franței

Jonas Vingegaard a mers și el impecabil la proba contra-cronometru și a terminat etapa pe locul doi, la 19 secunde distanță de coechipierul său. Podiumul zilei a fost completat de Tadej Pogacar, care a fost cu 27 mai lent decât învingătorul.
Așadar, istoria Turul Franței s-a scris deja, iar marea câștigătoare este Jumbo Visma. Jonas Vingegaard a câștigat clasamentul general și cel al cățărătorilor, iar Van Aert s-a impus în ierarhia pe puncte. Tadej Pogacar trebuie să se mulțumească doar cu tricoul alb, destinat celui mai bun tânăr.
O miză importantă în runda de azi a fost locul 5 în clasamentul general. Vlasov era pe 7, dar și-a arătat superioritatea la contratimp față de Quintana și Meintjes. Rusul de la Bora a urcat pe locul 5, un rezultat notabil pentru prima sa participare în Le Tour. Meintjes a avut o zi foarte proastă și a căzut până pe locul 8, fiind depășit și de Romain Bardet.
Ultima etapă va fi una de gală, la Paris, și se va termina în mod tradițional pe Champs Elysees, unde sprinterii sunt așteptați să dea recital. Deși va fi săbătoare la Jumbo Visma în această seară, nu ar fi exclus ca formația olandeză să termine en-fanfare această ediție a "Marii Bucle", deoarece Van Aert este suficient de puternic să câștige o etapă de sprint.
https://i.eurosport.com/2022/06/27/3399600.png
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54