Christophe Laporte a spart gheața pentru ciclismul francez la această ediție a Turul Franței. Fanii din Hexagon se temeau că nu vor savura nicio victorie a unui compatriot în acest an, dar Laporte le-a oferit această bucurie printr-un succes superb în etapa a 19-a.
Rutierul de la Jumbo Visma a păcălit plutonul care se pregătea de sprint și a atacat furibund în ultimul kilometru, trecând singur linia de sosire. Momentul a fost unul de neuitat pentru francez, care a așteptat un astfel de succes de când s-a apucat de ciclism.
"Este un succes uriaș pentru mine, câștigarea unei etape a Turului Franței este visul oricărui rutier. Simt doar fericire, sunt cu adevărat foarte fericit. Este un vis din copilărie Toată lumea visează la asta și eu am făcut-o. Nu am venit cu acest obiectiv, eram deja foarte mulțumit de tot ce am, de faptul că am putut ajuta echipaîn acest Tur al Franței", a spus Laporte, citat de eurosport.fr.
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54

Van Aert și Vingegaard au savurat din plin victoria lui Laporte

Izbânda lui Laporte a fost salutată din plin de coechipierii de la Jumbo Visma, lucru care denotă armonia excelentă din echipa olandeză.
"Sunt foarte fericit că am reușit să-l facem pe Christophe să câștige, merită atât de mult. A fost aici timp de trei săptămâni și ne-a ajutat enorm, iar faptul că poate avea etapa lui arată și ce tip de echipă suntem", a spus Vingegaard, care este în proporție de 99% sigur de victoria la general.
Van Aert a comentat și el succesul lui Laporte și a făcut-o în mod savuros, lăsând să se înțeleagă că el a crezut mai mult într-o astfel de victorie decât a făcut-o însuși francezul: "Nu poți vorbi despre recompense pentru că ciclismul nu funcționează așa. Dar cu tot ce a făcut pentru mine, mai ales în primăvară, este grozav să-l văd câștigând aici. A arătat lumii cât de puternic este. Îi spun adesea că este puternic, dar nu vrea să mă creadă. Îl cunosc de ani de zile, cu mult înainte să fim coechipieri. Am concurat cu el mult anul acesta, prima dată am văzut că era puternic pe plat și la sprinturi, dar este foarte bun și în munți, mai ales pe cățărările scurte".
Jumbo Visma a acaparat toți laurii în "Marea Buclă", iar izbânda de ieri a lui Laporte a fost doar cireașa de pe tort. Vingegaard este ca și câștigător al tricoului galben și al celui alb cu buline roșii, iar Van Aert trebuie doar să ajungă la Paris pentru a câștiga tricoul verde.
Deși are toți "sacii în căruță", echipa olandeză ar putea să-și îmbunătățească palmaresul din acest an. Van Aert are o șansă bună de a câștiga contratimpul de azi și, de ce nu, chiar sprintul de pe Champs Elysees, din ultima etapă.
Clasamentul general după etapa a a19-a
https://i.eurosport.com/2022/07/23/3420606.jpg
Turul Franței
Laporte, primul francez care se impune în Turul Franței 2022! Victorie mare a rutierului de la Jumbo
22/07/2022 LA 15:25
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
01/07/2022 LA 17:12