Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cavendish, bulversat de duritatea traseului din Turul Franţei 2024! Anunţul făcut de Philipsen

Cristian Mihală

Publicat 26/10/2023 la 10:55 GMT+3

Ciclistul britanic Mark Cavendish s-a arătat surprins de duritatea viitoarei ediţii a Turului Franţei, al cărei traseu a fost dezvăluit miercuri de organizatori.

Mark Cavendish and Jasper Philipsen

Credit imagine: Getty Images

Tour de France 2024 va debuta în Italia, la Florenţa, în data de 29 iunie, urmând să se încheie pe 21 iulie la Nisa şi nu la Paris, conform tradiţiei, pentru a nu perturba pregătirile capitalei Franţei pentru găzduirea Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august 2024).
Vorbim de un traseu "desenat" parcă pentru Jonas Vingegaard, cu 20% mai multe ascensiuni decât în Giro şi cu multe căţărări lungi şi la altitudine. Va fi un parcurs brutal, care oferă o diferenţă de nivel de 52.320 metri în cei 3492 de kilometri.
În teorie sunt 8 etape pentru sprinteri, dar trebuie spus că acest lucru stă sub semnul întrebării. Aceştia vor avea emoţii încă din prima rundă, care ar trebui să se termine cu lupta celor mai rapizi oameni din pluton, dar vor avea de înfruntat 3600 de metri diferenţă de nivel (lucru unic pentru o primă etapă din Le Tour).

Cavendish şi Philipsen, abordări diferite după dezvăluirea traseului Turului Franţei 2023

Dezvăluirea traseului îl sperie pe Mark Cavendish, care speră la un ultim succes istoric în "marea buclă". Considerat unul dintre cei mai buni sprinteri din toate timpurile, "Manx Missile" (38 de ani) şi-a amânat retragerea prevăzută pentru finele lui 2023, aşa cum anunţase iniţial, pentru a-şi continua cariera încă un sezon, cu speranţa că va reuşi să doboare recordul de victorii de etapă în Turul Franţei (34), pe care îl împarte în prezent cu legendarul ciclist belgian Eddy Merckx.
"Este probabil cel mai dificil traseu pe care l-am văzut într-un Tur al Franţei. Sincer, sunt surprins de duritatea acestui Tur", a spus britanicul, component al echipei Astana.
Dacă pentru Cav traseul din Turul Franţei 2024 e unul de coşmar, nu acelaşi lucru se poate spune despre cel mai bun sprinter din lume, Jasper Philipsen. Acesta s-a căţărat mai bine ca niciodată în acest sezon, unul istoric, în care a reuşit 4 victorii de etapă în Le Tour, cucerind totodată tricoul verde.
Belgianul a afirmat deja că va dori să îşi apere tricoul pe puncte în 2024 şi a confirmat că va dori să ajungă până la Nisa, chiar dacă asta înseamnă o luptă teribilă în Alpi pentru a face timpul limită.
"Ultima şansă pentru sprinteri va fi în etapa a 16-a. Ultima săptămână din Le Tour va fi teribilă şi voi avea obiective mari şi după această competiţie. Dar nu voi lăsa tricoul verde din mâini pentru a mă pregăti de Jocurile Olimpice", a anunţat sprinterul lui Alpecin-Deceuninck.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo