Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadej Pogacar, victorie de consolare în etapa a 20-a din Turul Franței! Vingegaard, 99,99% campion

Nicu Savin

Actualizat 22/07/2023 la 19:21 GMT+3

Tadej Pogacar s-a impus în etapa a 20-a din Turul Franței, fiind cel mai puternic rutier la un sprint redu. Slovenul i-a devansat pe Felix Gall și Jonas Vingegaard. Liderul de la Jumbo Visma trebuie doar să stea pe bicicletă în etapa de mâine și va fi pe podiumul de la Paris cu tricoul galben pe umeri pentru al doilea an la rând.

Tadej Pogacar vainqueur de la 20e étape, Jonas Vingegaard remporte le Tour de France

Credit imagine: Getty Images

Penultima etapă din Turul Franței trebuia să fie una decisivă pentru stabilirea câștigătorului galben, dar zarurile au fost aruncate de mult în favoarea lui Jonas Vingegaard. Chiar și fără această miză am avut parte de un spectacol agreabil în ultima rundă montană de la această ediție.
În prima parte a cursei a existat o bătălie aprigă pentru plecarea în evadare. Giulio Ciccone a fost cel care a forțat cel mai mult, pentru că avea tot interesul să treacă primul peste primele cățărări, pentru a fi sigur că va purta tricoul alb cu buline roșii pe podiumul de la Paris. Rutierul de la Lidl Trek și-a îndeplinit obiectivul destul de ușor, după care a venit rândul altor rutieri să anime etapa.
O evadare destul de numeroasă s-a desprins de pluton, iar la intrarea pe Petit Ballon, penultima cățărare a zilei, Thibaut Pinot a ieșit la rampă. Aflat la ultimul Tur al Franței din carieră, francezul a fost ocaționat de zeci de mii de oameni spre finalul ascensiunii care nu e departe de locul său natal. A fost de departe cel mai emoționant moment al zilei, atmosfera fiind cu adevărat una senzațională.
picture

Imagini superbe în Turul Franței! Thibaut Pinot, ovaționat de mii de oameni pe Petit Ballon

Tadej Pogacar, victorie în ultima etapă montană din Turul Franței 2023

Pinot a ajuns stors de energie în vârful lui Petit Ballon, dar a menținut un avans de circa jumătate de secunde față de un grup urmăritor format din Tom Pidcock, Felix Gall și Warren Barguil. Francezul a clacat totuși pe ultima cățărare a zilei, Col du Platzerwasel (7,km / 8.3%), și a fost ajuns de cei 3, dar șansele grupului fruntaș au devenit nule cam în același timp. Tadej Pogacar a decis să atace din pluton și Vingegaard s-a luat după el.
Cei doi i-au ajus repede pe cei din față și doar Felix Gall a putut ține ritmul cu primii doi clasați la general. Cei 3 au încercat să-și conserve resursele pentru final și au fost ajunși și de frații Yates, care au plecat ceva mai târziu din grupul favoriților. Acest lucru a fost un avantaj pentru Pogacar, care l-a pus pe Adam Yates la trenă, iar la final a câștigat sprintul redus fără mari probleme. Felix Gall și Jonas Vingegaard au completat podiumul rundei.
A fost a doua victorie de etapă pentru Tadej Pogacar la această ediție, iar acest succes îi mai alină puțin din suferința pierderii tricoului galben.
Așadar, Turul Franței 2023 a ajuns aproape de final. Etapa care va trage cortina peste această ediție va fi una de gală, care se va termina cel mai probabil cu un sprint pe Champs Elysees. Până acolo, Jumbo Visma va deschide deja șampania și va sărbători a doua victorie generală a lui Jonas Vingegaard.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo