Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard, lecţie de fair-play: "Pogacar e mai bun decât mine! E cel mai bun din lume"

Cristian Mihală

Publicat 24/07/2023 la 10:25 GMT+3

Ciclistul danez Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), care duminică a câştigat Turul Franţei pentru al doilea an consecutiv, a declarat la Paris că în acest an a fost mai puternic faţă de ediţie trecută, dar i-a adus un omagiu rivalului său Tadej Pogacar, despre care a spus că este cel mai bun din lume pentru că este complet.

Jumbo Visma a desfăcut șampania în cinstea victoriei lui Vingegaard! Van Aert nu a fost uitat

Vingegaard, 26 ani, l-a învins categoric, cu un avans de peste 7 minute, pe rivalul său Pogacar, câştigătorul Marii Bucle din 2020 şi 2021. ''Cred că anul acesta am fost puţin mai puternic decât anul trecut. Am făcut o pregătire mai bună, nu am fost bolnav sau accidentat înainte de Tur. M-am simţit mai bine decât anul trecut'', a transmis danezul.
Diferenţa dintre cei doi s-a făcut la contratimpul de marţea trecută, dar şi în runda de miercuri, când Tadej a sucombat pe Col de la Loze. În ciuda faptului că a dat reprezentaţie în ultima săptămână, Jonas a avut numai cuvinte de laudă pentru Pogi. Cei doi s-au luptat timp de două săptămâni de la egal la egal (erau despărţiţi de doar 10 secunde), iar liderul Jumbo-Visma ştie că, per total, slovenul e un rutier mai complet. A demonstrat asta în clasice, unde şi-a trecut, printre altele, nu mai puţin de 4 "monumente" (Lombardia 2021, 2022, Liege-Bastogne-Liege 2021 şi Turul Flandrei 2023).
''Suntem rivali, dar sunt fericit să am un rival de talia lui, este un mare rutier. Nu vorbim mult, dar ne respectăm foarte mult. El este cel mai bun din lume. Ştie să facă totul, în cursele clasice, pe plat, în căţărare, în cursele de o săptămână, în Tour, iar eu nu. De aceea cred că el este mai bun decât mine. Dar într-o cursă precum Turul Franţei am reuşit să fiu cel mai bun în ultimii doi ani'', a explicat liderul Jumbo Visma.
Pogacar a purtat ieri pentru ultima oară tricoul alb în Turul Franţei. A fost pentru al 4-lea an consecutiv când slovenul a câştigat clasamentul destinat celor mai buni tineri din Marea Buclă. În total, Pogi a fost lider în acest clasament în 74 din cele 84 de etape pe care le-a parcurs, din 2020 până acum.
Vingegaard a devenit al 12-lea om din istorie care reușește să-și apere primul tricou galben câștigat în Le Tour. Predecesorii săi au fost Maurice Garin, Lucien Petit-Breton, Philippe Thys, Ottavio Bottecchia, Nicolas Frantz, Louison Bobet, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Laurent Fignon, Miguel Indurain și Tadej Pogacar.

Vingegaard dă asigurări că nu se dopează

Victoria danezului în etapa de contratimp de marţi, în care şi-a surclasat adversarii, a ridicat semne de întrebare, dar Vingegaard dă asigurări că este curat.
''Înţeleg suspiciunile, cred că este bine să fii sceptic în ciclism din cauza a ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să continui să fii critic, dar asta nu înseamnă că oamenii se dopează, eu nu o fac. Dar dacă încetăm să ne îndoim, oamenii vor începe să o facă din nou. Este ceva pozitiv. Ştiu că există multe site-uri care calculează waţii pe care îi dezvolt. Uneori înţeleg, dar nu de data aceasta. Le spun tuturor că sunt curat, că nu mă droghez, nu mă dopez, nu iau nimic ilegal. Ştiu ce s-a spus despre rutieri în ultimii 20 de ani, dar eu ştiu că aşa este'', a mai spus danezul.
Vingegaard a confirmat că în Turul Spaniei va fi unul din liderii formaţiei Jumbo-Visma alături de Primoz Roglic, 33 de ani, care a câştigat în acest sezon Turul Italiei şi are trei victorii în La Vuelta (2019, 2020, 2021).
Se anunţă o Vuelta de poveste, în direct la Eurosport în perioada 26 august - 17 septembrie. Pe lângă Roglic şi Vingegaard, la startul Turului Spaniei vor mai fi Remco Evenepoel, Juan Ayuso, Joao Almeida, Geraint Thomas, Santiago Buitrago, Alexandr Vlasov, Enric Mas, Richard Carapaz, Cian Uijtdebroeks sau Carlos Rodriguez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo