La bază un puncheur excelent, care a obținut victorii în două clasice "monument" (Liege-Bastogne-Liege și Il Lombardia), Dan Martin a devenit în ultimii 5 ani și un rutier redutabil de mari tururi. Deși e printre cei mai slabi oameni de general la contratimp, Dan Martin a reușit 3 clasări la rând în top 10 în Turul Franței (2016, 2017, 2018), iar anul trecut a terminat pe 4 Vuelta.
Ca atare, încrederea în propriile forțe e la nivel înalt, iar Giro 2021 i se potrivește mănușă, după cum singur a recunoscut.
"La finalul sezonului trecut, am decis că e timpul pentru o nouă provocare și de atunci aștept cu nerăbdare să particip în Turul Italiei. E un traseu care mi se potrivește foarte bine și mă simt mai puternic decât am fost vreodată, atât fizic, cât și mental. Locul 4 din Vuelta 2020 a fost un pas mare înainte pentru mine, mi-a dat încrederea de care aveam nevoie să lupt pentru un loc cât mai sus în clasamentul general, în marile tururi", a spus Dan Martin, într-un comunicat emis de echipa sa, Israel Start-Up Nation pentru Giro.
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18

Un succes de etapă în Giro, scopul secundar al lui Dan Martin

La general, Giro 2021 propune, pe hârtie, 4 mari favoriți: Egan Bernal, Simon Yates, Remco Evenepoel și Mikel Landa. Dan Martin speră la un loc pe podium, însă are ca obiectiv secundar și o victorie de etapă. După ce a obținut câte două succese în Turul Franței și Vuelta, irlandezul speră să spargă gheața și în competiția în care a fost prezent de doar două ori de-a lungul carierei (2010 și 2014).
"Pe lângă clasamentul general, un mare obiectiv e să câștig o etapă. Am două etape câștigate în Turul Franței, două în Vuelta și vreau să-mi completez CV-ul cu o victorie în Giro", a mai spus rutierul irlandez.
Din păcate, Dan Martin va fi pe cont propriu în etapele grele, Israel Start-Up Nation neoferindu-i o formație prea puternică să îl ajute în Giro. Doar Alessandro De Marchi e un cățărător decent dintre rutierii aleși să meargă în primul mare tur al anului.
Michael Woods ar fi putut reprezenta un ajutor enorm pentru Dan Martin în Giro, dar echipa îl va trimite pe acesta în Turul Franței. În condițiile în care Chris Froome e în continuare doar o umbră al ciclistului de dinainte de accidentarea din Dauphine, canadianul va merge în Le Tour ca lider, foarte probabil. Nu se va putea lupta la general, având în vedere că sunt foarte mulți kilometri de contratimp, dar va putea să obțină o victorie de etapă, fiind printre cățărătorii cu un sprint decent.
Echipa lui Israel Start-Up Nation pentru Giro
  • Dan Martin
  • Patrick Bevin
  • Matthias Brändle
  • Davide Cimolai
  • Alessandro De Marchi
  • Alex Dowsett
  • Krists Neilands
  • Guy Niv
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Simon Yates, primul nume mare care părăsește Vuelta din cauza Covid! Britanicul era pe 5 la general
31/08/2022 LA 09:00