Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce şanse are Bernal în Giro? Bradley Wiggins nu crede în columbian, dar are alt mare favorit

Cristian Mihală

Publicat 07/05/2021 la 11:01 GMT+3

Bradley Wiggins nu crede în şansele lui Egan Bernal de a câştiga Giro, cursă care va începe sâmbătă, în direct pe Eurosport şi Eurosport Player. Simon Yates e marele pariu al britanicului pentru Turul Italiei 2021.

Egan Bernal

Credit imagine: AFP

Primul mare tur al anului se anunţă un spectacol, concurenţa fiind parcă mai echilibrată decât în anii precedenţi, când exista un mare favorit. Ineos a câştigat în 2020, prin Tao Geoghegan Hart, dar câștigătorul surpriză de anul trecut nu va fi la start. Dave Brailsford, managerul general de la Ineos preferă să îl trimită pe brianic în Turul Franței, pentru a-i ajuta pe Geraint Thomas sau Richard Carapaz în tentativa de a cuceri tricoul galben.
Asta nu înseamnă că echipa britanică va oferi o replică palidă în Giro 2021, dimpotrivă. Egan Bernal va fi liderul pe hârtie, dar Ineos va avea cel puțin un plan "B", în contextul în care columbianul va fi în continuare sâcâit de problemele de la spate. Fostul câștigător de Turul Franței a avut rezultate destul de bune în această primăvară, locul trei din Strade Bianche fiind dublat de locul 4 la general în Tirreno. Sud-americanul s-a protejat cât mai mult, dorind să fie cât mai puțin expus înainte de Giro.

Bernal, fără şanse în Giro 2021, crede Wiggins

În condiţiile în care Bernal ar avea o problemă, Ineos va miza la general pe Pavel Sivakov, un alt rutier tânăr (23 de ani), însă excelent în munți. Daniel Martinez, Giani Moscon și Ivan Sosa sunt locotenenții de lux pentru Bernal pe cățărări, în timp ce în etapele de plat columbianul va fi protejat de Savatore Puccio, Jonathan Castoviejo și Filippo Ganna, care anul trecut a câștigat nu mai puțin de 4 etape în Turul Italiei.
Chiar dacă Bernal visează la tricoul roz, Bradley Wiggins, fost rutier la Sky nu îi dă prea mari şanse. Fostul campion olimpic şi câştigător de Tur al Franţei şi-a argumentat opinia şi pare mai degrabă să încline către Sivakov, într-o şansă la podium pentru Ineos.
"Aerul de invincibilitatea al lui Bernal s-a dus odată cu Turul Franţei de anul trecut, când accidentarea l-a scos din cursă. În 2020, Ineos a fost all-in pentru el în Le Tour, nu au avut un plan de rezervă. Acum, din punctul meu de vedere, Sivakov are statutul de co-lider. E un rutier excelent, cu un viitor luminos, dar să pui un câştigător de Tur al Franţei pe poziţie de egalitate cu rusul înseamnă că îţi pui întrebări. E clar că Ineos se teme că Egan nu va rezista timp de 3 săptămâni", a spus "Sir" Bradley pentru Cycling News.
Încă mai simt dureri la spate, dar lucrurile s-au îmbunătățit în ultima vreme și se îmbunătățesc cu un număr mai mic de antrenamente. Sper că totul este în regulă și că spatele va rezista pe toată durata Giro. Totul va depinde de modul în care îmi răspunde spatele. Dacă totul va fi în regulă, mă voi concentra asupra clasificării generale și asupra luptei pentru tricoul roz. Vom vedea zi de zi, pentru că nu am mai concurat de două luni. Este inutil să fac promisiuni false | Egan Bernal.

Favoriţii din Giro 2021, în opinia lui Bradley Wiggins

Dacă Bernal e scos din cărţi de Wiggins, acesta anticipează o bătălie în doi pentru tricoul roz. Remco Evenepoel e la prima cursă de după căzătura teribilă din Il Lombardia, dar copilul minune al ciclismului nu poate fi scos din calcule doar pe acest considerent. El a demonstrat că se transformă uşor-uşor într-un "canibal" şi are şi contratimpul de partea sa.
Totuşi, în etapele montane grele, Simon Yates e de aşteptat să strălucească. Britanicul va putea pune destul avans faţă de ceilalţi, astfel încât la contratimpul din ultima etapă să rămână confortabil în poziţia de lider, crede Bradley Wiggins.
"Îi avem pe Remco, revenit după accidentare şi pe Simon Yates. Mai sunt Hugh Carty, care arată grozav şi să nu uităm de Nibali, care e posibil să fie la ultimul său mare tur. Dar, din punctul meu de vedere, va fi cursa lui Simon Yates. A câştigat Vuelta acum trei ani, după ce a condus atât în Giro, a arătat că are un moral puternic. Am putea avea doi britanici pe podium la Milano, ceea ce e excelent", a mai spus Wiggins, care nu i-a nominalizat pe Landa, Vlasov sau Buchmann pentru lupta la vârf.
Giro 2021 se va desfăşura în perioada 8 - 30 mai şi va putea fi urmărit zi de zi pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo