https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375508.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
După "artificiile" de ieri, oamenii de general și-au luat liber azi, deși în meniu erau trei cățărări în a doua parte a etapei, două de categoria întâi. Richard Carapaz, liderul la general, a avut mici emoții la începutul etapei, fiind implicat într-o căzătură, dar ecuadorianul a revenit rapid în șa și nu a părut să aibă probleme.
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
27/05/2022 LA 09:24
Evadarea s-a format după abia 80 de kilometri, asistând la o luptă teribilă pentru ca atacanții zilei să se desprindă de pluton. Probabil majoritatea echipelor au simțit că evadarea va fi câștigătoare, ca atare nu s-au dat "bilete de voie" foarte ușor.

Ciccone, cel mai puternic în etapa a 15-a din Giro

În cele din urmă s-a format un grup numeros, cu nume importante. Printre ei, Hugh Carty și Bauke Mollema, cățărători puternici, dar care nu mai au șanse la general. În cele din urmă, cel mai puternic a fost un italian, Giulio Ciccone, care a atacat decisiv cu 19 kilometri rămași de disputat. El nu a mai putut fi prins de Santiago Buitrago și Antonio Pedrero, care au sosit cu peste un minut și jumătate întârziere.
Dintre favoriți, câștigătorul zilei a fost Guillaume Martin, care a profitat de faptul că era pe 12 la general și nu a fost marcat strâns. El a atacat plutonul pe ultima cățărare a zilei și a ajuns cu aproximativ 1 minut și 40 de secunde mai repede decât Carapaz&Co.
https://twitter.com/eurosport/status/1528394236537843717
Ciccone, câștigător al tricoului destinat celui mai bun cățărător, în 2019, a bifat a doua victorie de etapă într-un mare tur, după ce, tot în Giro, se impunea într-o rundă în urmă cu 6 ani.
Trebuie spus și că liderul Ineos a încercat să își extindă cu mai mult de 7 secunde, cât are în prezent, avansul față de Jack Hindley și a sprintat pe final. Totuși, organizatorii i-au calculat pe toți oamenii de general în același timp, deși, așa cum vedem în imaginea de mai jos, inițial se dăduseră două secunde între favoriți.
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
26/05/2022 LA 11:12
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
26/05/2022 LA 10:16