După un contratimp dominat categoric de Filippo Ganna, runda de azi, disputată între Stupinigi şi Novarra a fost una destinată sprinterilor.
În contextul în care plutonul e unul odihnit şi există o mulţime de rutieri rapizi interesaţi să se bată la sprint, evadarea zilei era limpede că nu va avea nicio şansă. Ca atare, doar 3 rutieri s-au încumetat să atace, Filippo Tagliani (Androni Giocattoli-Sidermec), Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizané) li Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa) făcând parte din evadare.
Lotto Soudal, Alpecin-Fenix şi Jumbo-Visma i-au ţinut permanent sub observaţie, atacanţii zilei neavând niciodată mai mult de 3 minute avans. S-a ajuns chiar la situaţia în care aceştia au fost prinşi cu 25 de kilometri înainte de final, astfel încât ultimul sprint intermediar a fost o afacere între oamenii aflaţi în frunte la general. Tricoul roz, Filippo Ganna, a trecut primul, bifând trei secunde de bonificaţie, iar Remco Evenepoel a fost al doilea, câştigând două secunde de bonificaţie, care l-au adus înaintea coechipierului său, Joao Almeida, la general.
Ciclism
4 români au furat bicicletele lotului Italiei de ciclism pe velodrom! Prejudiciul e unul imens
29/10/2021 LA 10:31

Caleb Ewan, marele învins al zilei

În ultimii kilometri, trenuleţele echipelor - excepţie Cofidis - au fost aproape inexistente, contratimpiştii Affini şi Ganna fiind cei care au dus trena.
Caleb Ewan, marele favorit în opinia specialiştilor, s-a poziţionat foarte slab şi a lăsat rapid pedala, conştientizând că nu poate câştiga. Fără lansatorul său, Jonas Rickaert, Tim Merlier a obţinut victoria carierei, învingându-i la sprint pe Nizzolo şi Viviani. Groenewegen, aflat la prima cursă de după suspendarea cauzată de accidentul lui Jakobsen, a sosit pe 4, semn că are nevoie de kilometri în picioare înainte de a avea explozia obişnuită.
Clasamentul etapei în Giro
Ambele sosiri în Novarra pentru Giro au dus la victorii ale cicliştilor belgieni.
În ceea ce îl priveşte pe Merlier, acesta duce mai departe povestea superbă a lui Alpecin-Fenix. Invitată în premieră într-un mare tur, graţie în primul rând lui Van der Poel, echipa pro-continentală nu încetează să uimească. Merlier a demonstrat încă o dată că e unul dintre cei mai rapizi rutieri din lume, el obţinând astfel a 4-a victorie a sezonului, după Brussels Cycling Classic, şi etape în Tirreno şi Turul Antaliei.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115768.jpg
Mâine ne aşteaptă o etapă de munte mediu, între Biella şi Canale, cu 3 căţărări repertoriate în ultimii 70 de kilometri. În plus, cu 15 kilometri înainte de final, există alt ciot de căţărare, chiar dacă organizatorii nu l-au încadrat ca atare. Peter Sagan ar trebui să fie mare favorit, în contextul în care e de aşteptat ca mulţi sprinteri puri să nu reziste. Vendrame ar putea fi adversarul lui numărul unu, dar nu e exclus ca un atac în ultimii kilometri să reuşească.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48