Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Damiano Caruso, victoria carierei în etapa 20 din Giro! Egan Bernal e ca și câștigător la general

Nicu Savin

Actualizat 29/05/2021 la 18:47 GMT+3

Damiano Caruso a reușit să obțină o victorie impresionantă în etapa a 20-a din Giro 2021. Italianul de 33 de ani a făcut o cursă perfectă și a ajuns de unul singur la finish. Egan Bernal a terminat runda pe locul 2 și și-a asigurat în proporție de 99% tricoul roz. Podiumul de azi a fost completat de Daniel Martinez.

Damiano Caruso

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă montană din Giro 2021 a oferit un spectacol agreabil. Evadarea s-a format cu greu și chiar dacă a fost una numeroasă (9 rutieri) nu a mai avut sorți de izbândă cum s-a întâmplat adeseori în acest tur al Italiei. Cele 3 cățărări grele de pe traseu au fost dificil de gestionat de atacanțiii zilei, iar grupul favoriților i-a ajuns din urmă devreme.
Pe cea de-a 2-a cățărare a zilei au început artificiile între oamenii de general. Prima mișcare au făcut-o cei de la Bahrain Victorious, cu Pello Bilbao forțând și Damiano Caruso urmându-l. De cei doi s-a lipit și Romain Bardet, Michael Storer și Felix Großschartner, dar aceștia nu avea mari mize în clasamentul general.
Deși Damiano Caruso era pe doi la general și avansul grupului său a crescut la aproape un minut, cei de la Ineos nu au intrat în panică și au mers în ritmul lor. Caruso a forțat din grupul fruntaș cu 2 kilometri înainte de finish, reușind să obțină o victorie superbă, prima din carieră într-un mare tur.

Egan Bernal a câștigat Giro, în proporție de 99%

În spate, Egan Bernal a fost dus excelent de Daniel Martinez și a reușit să reducă la maxim pierderile, terminând pe locul secund, la 24 de secunde de Caruso. Astfel, columbianul rămâne lider detașat în clasamentul general, având 1 minut și 59 de secunde avans în fața italianului de la Bahrein.
Marea dezamăgire a zilei a fost Simon Yates, cel de la care specialiștii se așteptau să-l atace pe Bernal. Din păcate pentru el, britanicul nu a avut picioare și chiar a rămas în urma columbianului pe ultima cățărare, terminând etapa pe locul 6.
În aceste condiții, numai o nenorocire ar face ca Bernal să piardă tricoul roz la contratimpul din ultima etapă. Chiar dacă Damiano Caruso are un contratimp ceva mai bun decât Bernal, e aproape imposibil ca acesta să-i ia 2 minute la proba contra cronometru, care va avea loc mâine, pe un traseu de 30 de kilometri, perfect plat.
Clasamentul general înaintea ultimei etape
Clasament 20
Egan Bernal este așadar ca și câștigător al primului mare tur al anului. Columbianul a reușit să lase în urmă problemele de la spate și a demonstrat că este un rutier extrem de puternic atunci când este la 100% din punct de vedere fizic. Beneficiind și de o echipă foarte puternică, Bernal a avut rare momente de slăbiciune în acest Giro și mâine își va trece în palmares cel de-al 2-lea mare tur al carierei, după cel din în Turul Franței, din 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo