Egan Bernal avea ambiții mari în acest sezon, dar toate visele i-au fost retezate din fașă. Aflat în țara natală în perioada de pregătire de dinaintea stagiunii columbianul a avut un accident oribil, care i-a pus viața în pericol.
Rutierul de la Ineos s-a izbit frontal de o mașină oprită pe șosea, la o viteză considerabilă, iar urmările au fost groaznice: peste 20 de oase rupte și ambii plămâni perforați. Bernal a avut nevoie de 7 intervenții chirurgicale și nu puțini au fost aceia care au considerat că a sa carieră de ciclist profesionist este terminată.
Câștigătorul Turului Franței din 2019 a luat-o pas cu pas și a început o recuperare dificilă, mai ales din punct de vedere psihic. Organismul lui Bernal a răspuns neașteptat de bine la tratament, iar refacerea s-a produs mult mai repede decât era de așteptat.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Citește și:

Egan Bernal, vești bune pentru fani, la numai 5 luni de la accidentul oribil

Întors în Europa de o bună bucată de timp, Egan Bernal a început antrenamentele pe bicicletă, iar veștile pentru fanii său sunt din ce în ce mai bune. Columbianul a postat pe contul personal de Twitter un filmuleț în care apărea pedalând pe o cățărare deloc simplă. Mai mult, rutierul s-a ridicat din șa, semn că forma sa fizică îi permite să depună un efort considerabil.
"Primul sprint! Dificil nu înseamnă imposibil. Înseamnă doar că va trebui să muncești din greu", a scris Bernal alături de filmulețul respectiv.
Conform cyclingweekly.com, Bernal a parcurs la antrenamentul de ieri 86 km, în trei ore și 34 de minute, cu aproape doi kilemtri de urcare în total. Rutierul de 25 de ani a atins o viteză maximă de 66 km/h în timpul călătoriei, ceea ce arată odată în plus că este la un nivel optim.
Deși recuperarea sa a fost mult mai rapidă decât era de anticipat, revenirea lui Bernal în curse este încă departe. Unii specialiști susțin că acesta ar putea lua startul la unele competiții spre finalul sezonului, dar rutierul a declarat recent că nu se grăbește să facă acest pas. Principalul obiectiv pentru el este să ajungă la o formă maximă în debutul sezonului viitor. De altfel, Egan Bernal a menționat că în 2023 își dorește să participe la toate cursele pe care le-a ratat în acest an din cauza accidentului din ianuarie.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31