Egan Bernal a fost înconjurat de ghinion după ce a câștigat Tutul Franței în 2019. Columbianul a fost nevoit să se retragă de la ediția din 2020 din cauza problemelor la spate, dar și-a revenit anul trecut, câștigând Turul Italiei. În acest an, rutierul de la Ineos își propunea să revină în "Marea Buclă", dar acest lucru va fi imposibil după gravul accident suferit în țara natală, unde pregătea noul sezon.
În timpul unui antrenament, Bernal s-a izbit frontal de un tir oprit pe șosea și a ajuns la terapie intensivă. Coliziunea a fost violentă, iar urmările dintre cele mai grave.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Columbianul a suferit 3 intervenții chirurgicale: una la tibie, unal la rotulă și alta la coloana vertebrală, aceasta din urmă fiind cea mai complicată, rutierul suferind un traumatism toracic, cu fracturi la mai multe vertebre. În plus, rutierului i-a fost afectat și un plămân, străpuns probabil de o coastă ruptă.
Clinica la care este internat columbianul a anunțat că operațiile s-au finalizat cu succes, dar sportivul va rămâne la terapie intensivă pentru alte 72 de ore.

Egan Bernal va absenta o perioadă îndelungată

Odată ce a devenit clar că Bernal este în afara oricărui pericol se pune întrebarea când ar putea acesta să-și reia activitatea, dar previziunile sunt sumbre. Primele preconizări anunțau că rutierul va lipsi minim 6 luni, dar specialiștii susțin că acest sezon este compromis în totalitate.
Mai mult, există păreri că accidentarea l-ar putea ține pe Bernal departe de bicicletă chiar mai mult, iar revenirea sa în curse ar putea avea loc abia în a 2-a parte a sezonului viitor sau chira în 2024.
"Ar fi minunat dacă Bernal va lipsi doar în acest an. Depinde de tipul de fracturilor. Sunt foarte îngrijorat de problema fracturilor cervicale și ale gâtului. Evident că se poate recupera bine nu doar pentru că este sportiv, ci și datorită vârstei.Este un baiat care are toata capacitatea de a reveni. Dar estimez că perioada de recuperare va dura între 18 și 24 de luni", a declarat medicul Edgar Munoz pentru Marca.
În aceste condiții, e aproape sigur că Bernal nu va concura în 2021. Chiar dacă estimările specialiștilor au fost exagerate și rutierul se va reface mai repede, e greu de crezut că va participa la vreo competiție în acest sezon, întrucât el va rata întreaga perioadă de pregătire.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55