Etapa a 11-a din Giro promitea un mare spectacol datorită traseului, acesta semănând cu cel al unei curse clasice de primăvară și nu cu unul specific unei runde dintr-un mare tur.
După doar câțiva kilometri parcurși s-a format o evadare numeroasă (11 rutieri) care a primit liber din partea plutonului, echipele favoriților având alte planuri pentru această etapă. Alessandro Covi (UAE Team Emirates) și Mauro Schmid (Qhubeka Assos) s-au dovedit a fi cei mai puternici dintre atacanții zilei și s-au înfruntat la sprint pentru victoria de etapă.
Mauro Schmid a fost mai rapid și a obținut astfel prima sa victorie din carieră. Elvețianul de doar 21 de ani este abia la primul an ca profesionist, iar rezultatul de astăzi este mai mult decât surprinzător. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Harm Vanhoucke (Lotto Soudal).
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Clasamentul etapei a 11-a din Giro 2021
https://i.eurosport.com/2021/05/19/3135831.jpg

Egan Bernal și-a mărit avansul la general

Lucrurile mai interesante au avut loc în grupul favoriților, unde Ineos a arătat impecabil, iar Deceuninck a fost "repetenta" zilei. Încă de pe prima porțiune de drum neasfaltat, cei de la Ineos, ci Ganna în frunte, au mărit ritmul și au reușit să rupă plutonul, printre cei rămași în urmă numărându-se și Remco Evenepoel, care era principalul contracandidat al lui Bernal în lupta pentru tricoul roz.
Belgianul a fost adus destul de ușor înapoi în pluton, dar ceilalți favoriți simțiseră deja "miros de sânge", iar Bernal a atacat din nou pe cel de-al 3-lea sector de drum neasfaltat. Evenepoel a rămas din nou în spate, iar ceilalți oameni din față au conlucrat la trenă pentru a-l îndepărta definitiv pe acesta.
Rămas singur la un moment dat, Evenepoel a dat distanță serioasă. Joao Almeida l-a așteptat apoi și a încercat să-l readucă în pluton, dar cărțile erau deja aruncate și ecartul față de grupul lui Bernal creștea văzând cu ochii. Așadar, Evenepoel și-a arătat limitele, iar faptul că este la prima sa prezență într-un mare tur s-a văzut cu vârf și îndesat în etapa de azi. Deceuninck a dezamăgit la toate aspectele, iar Evenepoel a pierdut peste 2 minute în raport cu Egan Bernal și orice vis de a ajunge în roz la Milano a fost aproape spulberat.
Egan Bernal nu s-a mulțumit doar cu o "victimă" și a forțat pe ultima cățărare, reușind în final să câștige timp în raport cu toți contracandidații săi la victoria generală. În urma etapei de azi, columbianul are un avans de 45 de secunde față de locul secund, care este ocupat acum de Alksandr Vlasov (Astana), care a rezistat decent, dar nu s-a ridicat la nivelul lui Bernal.
Mâine urmează o etapă foarte lungă (212 kilometri), între Siena și Bagno din Romagna, pe traseul căreia sunt 4 cățărări repertoriate (2 de categoria a 3-a și 2 de categoria a 2-a), ultima dintre ele încheindu-se cu 11 kilometri înainte de finish.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Contador a prefațat Vuelta și a numit principalii doi contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu
19/08/2022 LA 14:31