Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mauro Schmid s-a impus în etapa a 11-a din Giro! Bernal și-a mărit avansul în clasamentul general

Nicu Savin

Publicat 19/05/2021 la 18:35 GMT+3

Mauro Schmid (Qhubeka Assos)a câștigat din evadare etapa a 11-a din Giro. Elvețianul de doar 21 de ani a fost urmat pe podium de Alessandro Covi (UAE) și Harm Vanhoucke (Lotto Soudal). În lupta pentru clasamentul general au avut loc schimbări majore, Egan Bernal mărindu-și avansul în fruntea ierarhiei.

Mauro Schmid

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 11-a din Giro promitea un mare spectacol datorită traseului, acesta semănând cu cel al unei curse clasice de primăvară și nu cu unul specific unei runde dintr-un mare tur.
După doar câțiva kilometri parcurși s-a format o evadare numeroasă (11 rutieri) care a primit liber din partea plutonului, echipele favoriților având alte planuri pentru această etapă. Alessandro Covi (UAE Team Emirates) și Mauro Schmid (Qhubeka Assos) s-au dovedit a fi cei mai puternici dintre atacanții zilei și s-au înfruntat la sprint pentru victoria de etapă.
Mauro Schmid a fost mai rapid și a obținut astfel prima sa victorie din carieră. Elvețianul de doar 21 de ani este abia la primul an ca profesionist, iar rezultatul de astăzi este mai mult decât surprinzător. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Harm Vanhoucke (Lotto Soudal).
Clasamentul etapei a 11-a din Giro 2021
Giro 11

Egan Bernal și-a mărit avansul la general

Lucrurile mai interesante au avut loc în grupul favoriților, unde Ineos a arătat impecabil, iar Deceuninck a fost "repetenta" zilei. Încă de pe prima porțiune de drum neasfaltat, cei de la Ineos, ci Ganna în frunte, au mărit ritmul și au reușit să rupă plutonul, printre cei rămași în urmă numărându-se și Remco Evenepoel, care era principalul contracandidat al lui Bernal în lupta pentru tricoul roz.
Belgianul a fost adus destul de ușor înapoi în pluton, dar ceilalți favoriți simțiseră deja "miros de sânge", iar Bernal a atacat din nou pe cel de-al 3-lea sector de drum neasfaltat. Evenepoel a rămas din nou în spate, iar ceilalți oameni din față au conlucrat la trenă pentru a-l îndepărta definitiv pe acesta.
Rămas singur la un moment dat, Evenepoel a dat distanță serioasă. Joao Almeida l-a așteptat apoi și a încercat să-l readucă în pluton, dar cărțile erau deja aruncate și ecartul față de grupul lui Bernal creștea văzând cu ochii. Așadar, Evenepoel și-a arătat limitele, iar faptul că este la prima sa prezență într-un mare tur s-a văzut cu vârf și îndesat în etapa de azi. Deceuninck a dezamăgit la toate aspectele, iar Evenepoel a pierdut peste 2 minute în raport cu Egan Bernal și orice vis de a ajunge în roz la Milano a fost aproape spulberat.
Egan Bernal nu s-a mulțumit doar cu o "victimă" și a forțat pe ultima cățărare, reușind în final să câștige timp în raport cu toți contracandidații săi la victoria generală. În urma etapei de azi, columbianul are un avans de 45 de secunde față de locul secund, care este ocupat acum de Alksandr Vlasov (Astana), care a rezistat decent, dar nu s-a ridicat la nivelul lui Bernal.
Mâine urmează o etapă foarte lungă (212 kilometri), între Siena și Bagno din Romagna, pe traseul căreia sunt 4 cățărări repertoriate (2 de categoria a 3-a și 2 de categoria a 2-a), ultima dintre ele încheindu-se cu 11 kilometri înainte de finish.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo