Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Landa a abandonat din Giro și va fi supus une operații! Pello Bilbao, noul lider de la Bahrain

Nicu Savin

Actualizat 13/05/2021 la 17:07 GMT+3

Mikel Landa era considerat printre favoriții la tricoul roz în Giro 2021, dar aventura ibericului s-a încheiat subit, în etapa a 5-a.

Mikel Landa (Team Bahrain)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Mikel Landa a fost externat
"Mikel Landa a fost externat de la spitalul din Riccione și va zbura în Spania, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale.", se arată în cominicatul celor de la Bahrain Victorious.
Știrea inițială
Mikel Landa pornea cu șanse mari să obțină un loc cât mai înalt în clasamentul general din Turul Italiei, iar în etapa a 4-a ibericul a arătat foarte bine, ceea ce le dădea mari speranțe celor de la Bahrain Victorious.
Din nefericire, în etapa a 5-a, una perfect plată în care de obicei oamenii de general nu întâmpină mari probleme, Landa a căzut cu aproximativ 5 kilometri înainte de final și a rămas întins pe șosea. Rutirul spaniol a fost victimă colaterală a unei căzături în care a fost implicat și Joe Dombrowski, câștigătorul etapei a 4-a, acesta lovind în plin un operator care semnaliza prezența unei insule pe traseu.
Landa a fost așteptat câteva minute dde coechipieri, dar nu s-a putut ridica și a fost transportat la spital, iar diagnosticul medicilor a fost unul crunt: clavicula și mai multe coaste i-au fost rupte. Astfel, ibericul nu doar că abandonat din Giro, ci va sta o bună perioadă departe de bicicletă.
Așadar, Mikel Landa ratează din nou șansa de obține un rezultat mare în carieră. Ibericul are un singur podium întrăun mare tur ( a participat în 15 astfel de competiții), locul 3 în Turul Italiei din 2015, când s-a clasat în spatele lui Alberto Contador și Fabio Aru. Este pentru a 2-a oară când Landa nu termină Giro, el abandonând și în 2016.
Pello Bilbao López of Spain and Team Bahrain Victorious celebrates on arrival during the 44th Tour of the Alps 2021, Stage 4 a 168,6 to stage from Naturns to Valle del Chiese - Pieve di Bono

Pello Bilbao, noul lider al celor de la Bahrain Victorious

După abandonul lui Landa, cei de la Bahrain Victorious vor merge pe mâna lui Pello Bilbao în lupta pentru clasamentul general. Acesta este momentan pe locul 21, la 2 minute și 12 secunde de liderul Alessandro De Marchi (Israel Start Up Nation), dar diferența față de cei mai bine clasați favoriți, Vlasov și Evenepoel, este de sub un minut.
Bilbao traversează o formă bună, el câștigând recent o etapă și terminând pe locul doi la general în Turul Alpilor. Totuși, deși are în palmares 2 victorii în Giro, ambele în 2019, cea mai bună clasare în lupta pentru tricoul roz a fost locul 5, la ediția precedentă.
Este posibil și ca Bilbao să piardă timp în următoarele etape, caz în care cei de la Bahrain vor încerca să meargă până la final victorii de etapă. Pe lângă Bilbao, Matej Mohoric sau Jan Tratnik sunt alți oameni care pot câștiga etape, nemaifiind setați pentru a-și ajuta vreun coechipier.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo