UPDATE / Mikel Landa a fost externat
"Mikel Landa a fost externat de la spitalul din Riccione și va zbura în Spania, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale.", se arată în cominicatul celor de la Bahrain Victorious.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Știrea inițială
Mikel Landa pornea cu șanse mari să obțină un loc cât mai înalt în clasamentul general din Turul Italiei, iar în etapa a 4-a ibericul a arătat foarte bine, ceea ce le dădea mari speranțe celor de la Bahrain Victorious.
Din nefericire, în etapa a 5-a, una perfect plată în care de obicei oamenii de general nu întâmpină mari probleme, Landa a căzut cu aproximativ 5 kilometri înainte de final și a rămas întins pe șosea. Rutirul spaniol a fost victimă colaterală a unei căzături în care a fost implicat și Joe Dombrowski, câștigătorul etapei a 4-a, acesta lovind în plin un operator care semnaliza prezența unei insule pe traseu.
Landa a fost așteptat câteva minute dde coechipieri, dar nu s-a putut ridica și a fost transportat la spital, iar diagnosticul medicilor a fost unul crunt: clavicula și mai multe coaste i-au fost rupte. Astfel, ibericul nu doar că abandonat din Giro, ci va sta o bună perioadă departe de bicicletă.
Așadar, Mikel Landa ratează din nou șansa de obține un rezultat mare în carieră. Ibericul are un singur podium întrăun mare tur ( a participat în 15 astfel de competiții), locul 3 în Turul Italiei din 2015, când s-a clasat în spatele lui Alberto Contador și Fabio Aru. Este pentru a 2-a oară când Landa nu termină Giro, el abandonând și în 2016.
https://i.eurosport.com/2021/04/22/3119476.jpg

Pello Bilbao, noul lider al celor de la Bahrain Victorious

După abandonul lui Landa, cei de la Bahrain Victorious vor merge pe mâna lui Pello Bilbao în lupta pentru clasamentul general. Acesta este momentan pe locul 21, la 2 minute și 12 secunde de liderul Alessandro De Marchi (Israel Start Up Nation), dar diferența față de cei mai bine clasați favoriți, Vlasov și Evenepoel, este de sub un minut.
Bilbao traversează o formă bună, el câștigând recent o etapă și terminând pe locul doi la general în Turul Alpilor. Totuși, deși are în palmares 2 victorii în Giro, ambele în 2019, cea mai bună clasare în lupta pentru tricoul roz a fost locul 5, la ediția precedentă.
Este posibil și ca Bilbao să piardă timp în următoarele etape, caz în care cei de la Bahrain vor încerca să meargă până la final victorii de etapă. Pe lângă Bilbao, Matej Mohoric sau Jan Tratnik sunt alți oameni care pot câștiga etape, nemaifiind setați pentru a-și ajuta vreun coechipier.
Turul Spaniei
Vuelta 2022 | Ultimul mare tur al anului se anunță electrizant! Prezentarea traseului și a echipelor
18/08/2022 LA 13:38
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55