Jai Hindley este marele câștigător al Turului Italiei 2022. După ce a preluat tricoul roz în etapa de ieri, australianul a mers foarte bine în contratimpul din ultima rundă și a câștigat clasamentul general cu un avans de un minut și 18 secunde față de Richard Carapaz (Ineos).

LG Giro 3

Credit imagine: Eurosport

Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Ecuadorianul nu a putut recupera decât 7 secunde în fața lui Hindley în proba contra cronometru și a terminat cursa pe locul doi la genera. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Mikel Landa (Bahrain).
Etapa a fost câștigată de Matteo Sobrero (Bike Exchange), urmat pe podium de Thymen Arensman (DSM) și Mathieu Van Der Poel (Alpecin).

Jai Hindley a câștigat Giro 2022

Pentru Hindley acesta este de departe cel mai bun rezultat al carierei, unul la care puțină lume se aștepta la începutul competiției. Chiar dacă Bora a aliniat o echipă puternică, nu se știa exact dacă liderul va fi Hindley sau Kelderman. Forma australianului a fost însă una de vis, iar acesta a așteptat momentul decisiv pentru a ataca tricuol roz, pe care l-a luat exact când trebuia, în penultima etapă.
Hindley a devenit și primul australian care triumfă la general în Giro și doar al doilea care se impune într-un mare tur, după Cadel Evans (Turul Franței 2011).
Succesul lui Hindley are o însemnătate aparte și pentru Bora, aflată la prima victorie generală într-un mare tur. Echipa germană s-a axat în ultimii ani în special pe cursele clasice, dar a demontrat în această ediție a Turului Italiei că are forța de a se bate cu succes și în competițiile lungi.
Ceilalți laureați ai primului mare tur al anului sunt Arnaud Demare, care a câștigat 3 etape și s-a impus detașat în ierarhia pe puncte, resperctiv Koen Bouwman (Jumbo Visma), care a câștigat clasamentul cățărătorilor. Juan Pedro Lopez a fost cel mai bun tânăr al competiției, iar Bahrain Victorious a câștigat clasamentul pe echipe.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
24/05/2022 LA 12:07