Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă

Nicu Savin

Actualizat 29/05/2022 la 18:37 GMT+3

Jai Hindley (Bora) a câștigat tricul roz în Giro 2022, după ce a mers impecabil la contratimpul din ultima etapă. Matteo Sobbrero a câștigat runda.

Jai Hindley (Bora-hansgrohe) gewinnt den Giro d'Italia

Credit imagine: Getty Images

Jai Hindley este marele câștigător al Turului Italiei 2022. După ce a preluat tricoul roz în etapa de ieri, australianul a mers foarte bine în contratimpul din ultima rundă și a câștigat clasamentul general cu un avans de un minut și 18 secunde față de Richard Carapaz (Ineos).
picture

LG Giro 3

Credit imagine: Eurosport

Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Ecuadorianul nu a putut recupera decât 7 secunde în fața lui Hindley în proba contra cronometru și a terminat cursa pe locul doi la genera. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Mikel Landa (Bahrain).
Etapa a fost câștigată de Matteo Sobrero (Bike Exchange), urmat pe podium de Thymen Arensman (DSM) și Mathieu Van Der Poel (Alpecin).

Jai Hindley a câștigat Giro 2022

Pentru Hindley acesta este de departe cel mai bun rezultat al carierei, unul la care puțină lume se aștepta la începutul competiției. Chiar dacă Bora a aliniat o echipă puternică, nu se știa exact dacă liderul va fi Hindley sau Kelderman. Forma australianului a fost însă una de vis, iar acesta a așteptat momentul decisiv pentru a ataca tricuol roz, pe care l-a luat exact când trebuia, în penultima etapă.
Hindley a devenit și primul australian care triumfă la general în Giro și doar al doilea care se impune într-un mare tur, după Cadel Evans (Turul Franței 2011).
Succesul lui Hindley are o însemnătate aparte și pentru Bora, aflată la prima victorie generală într-un mare tur. Echipa germană s-a axat în ultimii ani în special pe cursele clasice, dar a demontrat în această ediție a Turului Italiei că are forța de a se bate cu succes și în competițiile lungi.
Ceilalți laureați ai primului mare tur al anului sunt Arnaud Demare, care a câștigat 3 etape și s-a impus detașat în ierarhia pe puncte, resperctiv Koen Bouwman (Jumbo Visma), care a câștigat clasamentul cățărătorilor. Juan Pedro Lopez a fost cel mai bun tânăr al competiției, iar Bahrain Victorious a câștigat clasamentul pe echipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo