Penultima etapă din Giro a fost una savuroasă pe final. O evadare puternică, de 15 oameni, a animat cursa încă de la început, iar plutonul i-a dat liber. Odată cu scurgerea kilometrilor era clar că învingătorul se va alege din evadare.

LG Giro 2

Credit imagine: Eurosport

Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Cu mai bine de 50 de kilometri înainte de finish, Alessandro Covi (UAE) a atacat și nu a mai putut fi ajuns până la final. Italianul a obținut astfel cea mai importantă victorie a carierei sale și în același timp le-a salvat onoarea celor de la UAE în această ediție din Turul Italiei.
Podiumul etapei de azi a fost completat de Domen Novak (Bahrain) și Giulie Ciccone (Trek).

Jai Hindley e noul lider la general! Coșmar pentru Carapaz

Un scenariu greu de anticipat s-a petrecut în grupul favoriților. Richard Carapaz (Ineos) avea 3 secunde avans față de Jai Hindley (Bora) înaintea rundei de azi și trebuia doar să facă meci egal cu australianul pentru a-și adjudeca victoria, deoarece la contratimp ecuadorianul este mai bun.
Hindley a făcut însă co cursă mare și i-a luat timp prețios lui Carapaz. Bora a adoptat o tactică ideală, care a dat roade. Lennard Kamna a plecat în evadare, dar pe cățărarea finală, Paso Fedaia, l-a ajutat enorm pe Hindley. Pe trena germanului Carapaz s-a rupt, cu aproximativ 2 kilometri înainte de finish, iar apoi Hindley a forțat la maxim, știind că are o șansă istorică.
Carapaz a avut o zi oribilă și nu a putut reveni, terminând cursa la 1 minut și 28 de secunde distanță de Hindley. Așadar, rutierul de la Bora a preluat tricoul roz și are un avans de 1 minut și 25 de secunde înaintea ultimei etape, care va fi un contratimp de 17,4 kilometri, la Verona. Deși Carapaz este un contratimpist mai bun decât Hindley, e greu de crezut că îi poate lua atât de mult timp.
Dacă se va impune în Giro, Jai Hindley va aduce prima victorie la general pentru Bora într-un mare tur.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
24/05/2022 LA 12:07