Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alberto Dainese a câștigat la sprint etapa a 17-a din Giro! Victoria, decisă doar de foto-finish

Nicu Savin

Actualizat 24/05/2023 la 20:01 GMT+3

Alberto Dainese (DSM) s-a impus la sprint în etapa a 17-a din Giro, una fără evenimente deosebite, dar cu un finish palpitant. Italianul de 25 de ani l-a devansat cu un vârf de roată pe conaționalul său Jonathan Milan (Bahrain), în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Michael Matthews (Jayco). Grupul favoriților a ajuns în siguranță la final, iar Geraint Thomas rămâne lider la general.

Rezumatul etapei a 17-a din Giro, una fără mari evenimente, dar cu un finish pasionant

Etapa a 17-a din Giro a fost ultima șansă pentru sprinteri de a lupta pentru victorie înainte de runda finală de la Roma, astfel că puțini oameni s-au încumetat să plece în evadare. Un grup de 4 rutieri s-a desprins încă din prima parte a cursei, dar plutonul i-a ținut în permanență sub control.
Diego Pablo Sevilla (Eolo Kometa), Thomas Champion (Cofidis), Charlie Quarterman (Corratec-Selle Italia) și Senne Leysen (Alpecin Deceuninck) au fost atacanții zilei, dar la intrarea în ultimii 35 de kilometri mai aveau doar puțin peste un minut avans. Senne Leysen a luat cursa pe cont propriu cu 22 de kilometri înainte de finish, dar picioarele l-au lăsat și a fost înghițit de pluton când mai erau aproximativ 5 kilometri.

Alberto Dainese, victorie uriașă în etapa a 17-a din Giro

Astfel, era clar că totul se va decide la sprint, iar lupta pentru o plasare cât mai bună la intrarea pe ultima linie dreaptă a fost acerbă. Sprinterii puri pot fi numărați pe degete în acest moment în Giro, astfel că li s-a deschis ușa unor oameni de plan secund. Ackermann și Cavendish au fost inexistenți la final, iar Jonathan Milan părea mare favorit la victorie.
Michael Matthews a declanșat primul ostilitățile, dar nu a reușit să țină ritmul până la final și a terminat abia pe 3. Milan a venit puternic pe exterior, dar surpriza a venit de la Alberto Dainese, care a avut o viteză superioară pe ultimii zeci de metri și foto-finish-ul a demonstrat că el a trecut primul linia de sosire.
Pentru italianul de 25 de ani este a doua victorie a carierei în Giro, după ce câștigase o etapă și la ediția precedentă. Milan s-a mulțumit cu locul secund, ceea ce l-a ajutat să-și mărească avansul în clasamentul tricoului ciclamino.
Favoriții au ajuns în siguranță la finish, iar ordinea din clasamentul general s-a păstrat. Geraint Thomas rămâne lider, având 18 secunde avans față de Joao Almeida și 29 față de Primoz Roglic.
Mâine urmează prima dintre cele 3 etape consecutive care vor decide câștigătorul tricoului roz. Rutierii vor avea de parcurs doar 161 de kilometri, dar pe traseu sunt 5 cățărări repertoriate. Cea mai grea va fi în prima parte a cursei (Passo della Crosetta - 13,5 km / 7,1%), iar finish-ul va fi pe Palafavera, o ascensiune scurtă (2,3 km), cu o pantă medie de 7%.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol