Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Almeida, surprins că Primoz Roglic nu a atacat aproape deloc în Giro: "Nu este normal"

Nicu Savin

Publicat 23/05/2023 la 16:21 GMT+3

Joao Almeida a făcut un Giro excelent până acum, iar șansele sale de a termina pe podium sunt foarte mari. Portughezul a prefațat cea de-a 3-a săptămână și s-a declarat încrezător în forțele sale. În același timp, rutierul de la UAE s-a arătat surprins de forța celor de la Jumbo Visma și de faptul că Primoz Roglic nu a atacat aproape deloc în primele două săptămâni.

McNulty, victorie din evadare în etapa a 15-a din Giro! Sprint perfect pentru american

Giro 2023 a fost o cursă cu multe evenimente în primele două săptămâni, dar spectacolul în sine a lipsit. Favoriții la tricoul roz, după retragerea lui Remco Evenepoel, au preferat mereu să se menajeze, chiar dacă au existat destule etape care ofereau prilejul unor atacuri prin care să se facă diferențe.
Joao Almeida este pe locul 4 la general, dar e clar că zilele lui Bruno Armirail în roz sunt numărate, astfel că portughezul de la UAE este plasat ideal pentru a termina pe podium. Acesta poate aspira chiar și la victoria generală, deoarece diferențele față de Geraint Thomas și Primoz Roglic sunt infime, 22, respectiv 20 de secunde.
Înaintea primei etape din săptămâna a 3-a, Almeida a declarat că se simte foarte bine, iar victoriile lui Pascal Ackermann și Brandon McNulty au creat o atmosferă extraordinară în cadrul echipei, deci așteptările sunt mari pentru ultima parte a Turului Italiei.
"Acele victorii sunt foarte pozitive și contribuie la un sentiment de grup mai bun. Toată lumea este fericită. Asta face totul mai ușor, mai ales într-o a treia săptămână dintr-un mare tur. Pentru că va fi foarte, foarte greu. Este important pentru mine ca echipa mea să fie alături de mine. Sămă pună într-o poziție bună pe cățărări. La sfârșitul unei cățărări, fiecare este pe cont propriu.
Eu însumi mă simt din ce în ce mai bine. Acum sunt într-o formă mai bună decât mă așteptam, deoarece sunt la 22 de secunde de principalii mei concurenți. Asta e ceva pozitiv. Dar încă nu știu cum stau cu adevărat. Până acum am văzut puține atacuri. Concurenții mei par să fie și ei buni, așa că vom vedea cum evoluează lucrurile. Cred că sunt în formă fizică bună în ultima săptămână. Desigur, sper să câștig, dar orice se poate întâmpla.", a spus Almeida, citat de wielerflits.com.

Joao Almeida, surprins de tactica defensivă adoptată de Roglic în Giro

În ceea ce-i privește pe contracandidații săi la tricoul roz, Almeida s-a declarat surprins de forța celor de la Jumbo Visma (în contextul în care mulți rutieri importanți au ratat Giro din cauza Covid sau din alte motive), dar și de faptul că Primoz Roglic nu a fost deloc ofensiv până acum.
"Geraint Thomas a condus foarte defensiv până acum. Și Roglic are și el răbdare. Cel din urmă m-a surprins. Mă așteptam să atace mai mult duminică. Dar nimic nu s-a intamplat. Nu știu dacă încă își revine după căzătură sau nu se simte bine. Dar fără îndoială că nu este normal ca el să nu atace. Jumbo-Visma este o echipă completă și conduc destul de bine. Așa că este o mare surpriză că Roglic nu a atacat până acum.
Cred că Primoz ar putea fi puțin mai puternic. Dar nu-l subestimăm niciodată pe Geraint Thomas. Rămâne de văzut unde vor să facă mișcarea tactică. Dificultatea etapelor va fi factorul decisiv. Suntem pregătiți pentru asta. Sperăm că nu vom avea probleme cu accidentările sau de Covid în echipă. Plutonul este deja destul de mic și nu avem niciun rutier desprins pentru victoria generală. Să sperăm că vom avea o luptă bună până la final", a adăugat portughezul.
Joao Almeida a impresionat de fiecare dată în Giro în ultimii 3 ani. La debut, în 2020, a terminat pe locul 4, iar în anul următor a fost al 6-lea. Anul trecut a fost nevoit să se retragă spre final din cauza Covid-ului, pe când era pe locul 4 la general. Astfel, o prezență pe podium la actuala ediție ar fi cel mai bun rezultat al său într-un mare tur și nu ar fi deloc de neglijat, mai ales că UAE nu i-a pus la dispoziție cea mai hună echipă posibilă, cei mai buni oameni urmând să meargă în Turul Franței, unde îl vor susține pe Tadej Pogacar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo