Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primoz Roglic, avertisment pentru Remco Evenepoel, după etapa 8 din Giro: "Sunt gata să profit de fiecare șansă"

Nicu Savin

Publicat 13/05/2023 la 22:08 GMT+3

Primoz Roglic i-a luat 15 secunde lui Remco Evenepoel în etapa a 8-a din Giro, iar slovenul este îndrezător în forțele sale, spunând că este gata să profite de fiecare oportunitate pentru a reduce ecartul față de belgian. Rutierul de la Jumbo Visma a pierdut 43 de secunde în fața campionului Mondial la contratimpul din prima etapă, dar a spus că nu se teme de cel de duminică.

Rezumatul etapei a 8-a din Giro, câștigată din evadare de Ben Healy! Evenepoel, primele slăbiciuni

Etapa a 8-a din Giro a fost una lipsită de suspans, Ben Healy impunându-se clar, din evadare, după un atac furibund dat cu 50 de kilometri înainte de final. Totuși, în grupul favoriților s-au întâmplat lucruri intersante la a 2-a trecere peste I Cappuccino (2,8 km / 7,8%).
Pentru prima dată în acest Giro, Primoz Roglic l-a atacat pe Remco Evenepoel, iar belgianul a arătat slăbiciuni. Alături de cei doi lider de la Ineos, Geraint Thomas și Tao Geogheghan Hart, slovenul s-a distanțat destul de ușor, iar în final a reușit să-i ia 15 secunde lui Remco, reducând ecartul față de acesta la 30 de secunde.
picture

Atacul prin care Primoz Roglic l-a desprins pe Remco Evenepoel în etapa a 8-a din Giro

Primoz Roglic, decis să forțeze de câte ori are ocazia pentru a-l învinge pe Remco Evenepoel în Giro

La final, Roglic a dezvăluit că s-a simțit puternic și a lansat un avertisment indirect pentru Evenepoel, spunând că este gata să profite de fiecare oportunitate care i se va ivi pentru a-l ataca, deși planurile pot suferi modificări în fiecare etapă.
"De ce a durat până astăzi până să încerc să-l pun sub presiune pe Remco Evenepoel? Poți face oricând tot felul de planuri, dar realitatea este uneori doar alta. Sunt întotdeauna gata să profit de fiecare șansă, când vine. Ultima urcare de azi a fost dură și abruptă, dar am avut picioare și am fost puternic. Sunt mulțumit de starea mea. Dar și opoziția este foarte puternică.Nu mi-e frică de ziua de mâine", a declarat slovenul pentru olandezii de la Het Nieuwsblad.
Contratimpul de duminică va avea o importanță crucială în economia clasamentului general. În runda inaugurală, Remco și-a surclasat rivalii la proba contra-cronometru. Lui Roglic i-a luat 43 de secunde pe un traseu de nici 20 de kilometri, astfel că diferența ar putea fi mai mare duminică, când rutierii vor avea de parcurs 35 de kilometri între Savignano sul Rubicone și Cesena. Totuși, slăbiciunile arătate azi de rutierul de la Quick Step ar putea fi urmarea durerilor pe care încă le resimte după căzăturile din etapa a 5-a și rămâne de văzut dacă va putea da 100% la contratimpul de mâine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo