Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tao Geoghegan Hart a dezvăluit secretul formei sale bune din startul Giro: "Am schimbat metodele de antrenament"

Nicu Savin

Publicat 09/05/2023 la 12:52 GMT+3

Tao Geoghegan Hart pare într-o formă excelentă în Turul Italiei, iar britanicul a dezvăluit că progresul său din ultima vreme se datorează schimbării metodelor de antrenament, după ce a început colaborarea cu antrenorul Dajo Sanders, care a venit de la Team DSM iarna trecută. Rutierul de la Ineos a declarat că acum se antrenează mai puțin decât în anii precedenți, dar la o intensitate mai mare.

Michael Matthews, victorie superbă în etapa a 3-a din Giro, după un sprint pasionant

Tao Geoghegan Hart a câștigat Giro în 2020, dar de atunci rezultatele sale au lăsat de dorit. În acest an, britanicul a terminat pe locul 3 la general Turul Comunității Valenciene și Tirreno-Adriatico și a câștigat Turul Alpilor, ceea ce l-a transformat într-unul dintre oamenii cu pretenții la podium în Giro.
Tao este doar una dintre cărțile pe care mizează Ineos în această ediție a Turului Italiei, dar pare cel mai în formă om al echipei britanice. În contratimpul din prima etapă, rutierul de 28 de ani a pierdut numai 40 de secunde în raport cu Remco Evenepoel, ceea ce denotă un progres important la proba contra-cronometru.

Tao Geoghegan Hart a venit în Giro, după ce s-a antrenat total diferit față de anii precedenți

După 3 etape, britanicul este la puțin peste un minut în spatele lui Remco, iar cei de la Ineos speră că maturitatea la care a ajuns va ajuta echipa să încerce destabilizarea principalului favorit în ultima săptămână. Transformarea lui Tao Geoghegan Hart în acest sezon are o expicație simplă, dacă ne raportăm la ultimul interviu oferit de acesta. Din iarna trecută, Tao a început să se antreneze sub îndrumarea lui Dajo Sanders, care a venit de la Team DSM, iar metodele de pregătire s-au schimbat foarte mult în ceea ce-l privește, iar rezultatele se văd.
"În ultimele șase, șapte luni am învățat multe despre care este cel mai bun mod de a mă antrena. Nu e nimic nebunesc în asta. Mă antrenez mai puțin și mai ales nu mai greu. Anul trecut, după o pauză, a trebuit să intensific antrenamentele. Dar apoi ești mereu expus când revi pe bicicletă foarte repede. Acea grabă nu este întotdeauna bună.
În ultimii ani am avut șase antrenori diferiți, dar în perioada premergătoare acestui sezon am început să lucrez cu un nou antrenor, Dajo Sanders. Am fost nervos din cauza asta, dar merge grozav. Colaborarea a început în noiembrie și sunt mulțumit de cum a decurs totul.Este foarte frumos să ai sprijinul lui și să lucrezi în acest fel. Am văzut deja rezultatul acestui sezon și aș dori să continui. Este foarte ușor să faci prea multe”la antrenament, asta îți dorești mereu. Dar am stabilit un plan clar cu Dajo anul acesta. Suntem foarte apropiați și am petrecut deja aproape șase săptămâni împreună anul acesta.
Călăresc foarte constant, datorită acestui plan bun și colaborării cu Dajo. În timpul ultimului nostru cantonament, m-am simțit bine în fiecare zi. Deci nu a trebuit să mă împing la limită. Acesta este luxul pe care îl ai când te simți bine. Atunci poți avea răbdare, oricând.Sper că asta va face o diferență în viitor. Dacă o iei ușor timp de trei săptămâni într-un stagiu de pregătire și nu atingi limita, poți obține mult și mental. Aceasta este marea diferență, mai mult decât orice într-un tur de trei săptămâni.", a spus Tao pentru olandezi de la wielerflits.nl.
Etapa a 4-a din Giro va fi o primă oportunitate pentru cei de la Ineos să încerce să recupereze față din ecartul față de Remco. Pe traseu sunt 3 cățărări de categoria a 2-a, ultima dintre ele încheindu-se cu doar doi kilometri înainte de finish.
Toate etapele din Giro 2023 sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo