Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tao Geoghegan Hart va ajunge pe masa de operație, după căzătura care l-a scos din Giro! Anunțul făcut de Ineos

Nicu Savin

Actualizat 18/05/2023 la 08:41 GMT+3

Tao Geoghegan Hart este ultimul nume mare care a fost nevoit să părăsească Giro. Britanicul a căzut rău în etapa a 11-a și a fost luat cu salvarea de pe traseu. Cei de la Ineos au anunțat că rutierul a suferit o fractură de șold și va suferi o intervenție chirurgicală.

Lovitură de teatru în Giro! Tao Geogheghan Hart a abandonat, după o căzătură masivă

Cea mai lungă etapă din Giro, câștigată la sprint de Pascal Ackermann, trebuia să fie una de odihnă pentru oamenii de general, dar haosul nu a lipsit de pe traseu. Cu aproximativ 70 de kilometri înainte de final, primii 3 clasați în clasamentul general au fost implicați într-o căzătură pe o coborâre simplă. Din păcate pentru Ineos, Tao Geoghegan Hart a fost nevoit să abandoneze, fiind luat cu salvarea de pe traseu. Geraint Thomas și Primoz Roglic nu s-au rănit serios și au revenit pe bicicletă.
picture

Rezumatul celei mai lungi etape din Giro 2023, una cu căzături oribile și cu un finish palpitant

Vestea că Tao a abandonat a venit ca un fulger pentru cei de la Ineos, deoarece echipa britanică era într-o poziție ideală, cu doi oameni care să atace tricoul roz. Acum, doar Geraint Thomas mai are această șansă, iar fără Tao galezul este expus în duelul cu Primoz Roglic.

Ineos anunță că Tao Geoghegan Hart va ajunge pe masa de operație, după ce a suferit o fractură de șold

Pe lângă faptul că a părăsit Turul Italiei, Tao va lipsi o perioadă îndelungată de pe bicicletă. Cei de la Ineos au confirmat că acesta a suferit o fractură de șold și va ajunge pe masa de operație în zilele următoare.
"Imediat după implicarea sa într-un accident din timpul etapei a 11-a din Giro d'Italia, Tao Geoghegan Hart a fost transportat la un spital local din GenovaDupă o evaluare suplimentară, radiografia a confirmat că Tao a suferit o fractură a șoldului stâng, care va necesita o intervenție chirurgicală.
Tao, toate gândurile și cele mai bune urări ale tuturor colegilor tăi de la Ineos sunt cu tine în această seară. Își dorim însănătoșire rapidă și știm că ai tot ceea ce este necesar pentru a reveni și mai puternic!", a fost comunicatul emis de Ineos.
După 11 etape scurse din Giro, Geraint Thomas este lider la general, având doar două secunde avans față de Primoz Roglic. Pe locul 3 se află Joao Almeida, care are un ecart de 22 de secunde față de primul clasat.
Etapa a 12-a va măsura 179 de kilometri și traseul pare ideal pentru o evadare, dar e posibil să avem parte și de atacuri din partea favoriților. Cu aproximativ 40 de kilometri înainte de final începe Colle Braida, o cățărare în două trepte, lungă de 10,7 kilometri, în care panta atinge 8,3% în ultimii 4,9 kilometri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo