Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Aert merge în Giro ca unic lider al Visma şi va face generalul!Planul olandezilor pentru Le Tour şi Vuelta

Cristian Mihală

Publicat 31/10/2023 la 15:06 GMT+2

Wout Van Aert va merge în 2024 în Giro, urmând a avea ca obiectiv clasamentul general, unde vizează un top 5. Din câte se pare, belgianul va fi unicul lider al Visma-Lease a Bike, ceea ce înseamnă cu Sepp Kuss va merge în Le Tour, ca ajutor al lui Jonas Vingegaard.

Wout van Aert

Credit imagine: Imago

După ce a câştigat toate cele 3 mari tururi în 2023 prin rutieri diferiţi, Visma are un nou plan pentru sezonul viitor. Fără Roglic, plecat la Bora, olandezii au regândit deja strategia.
Astfel, prezența lui Wout van Aert la următorul Giro d'Italia nu este o posibilitate îndepărtată. Dimpotrivă, Gazzetta dello Sport susţine că varianta este foarte aproape de a deveni oficială. Belgianul ar urma să îşi facă debutul în Turul Italiei și ar urma să preia rolul de unic căpitan, având ca mare obiectiv o clasare în primii 5 în clasamentul general.
Originarul din Herentals se va prezenta astfel la startul primului mare tur al anului după tradiționala campanie de primăvară, în îndrăgitele clasice. WVA este total de acord cu o astfel de strategie, urmând ca după Giro să aibă timp suficient să se pregătească de Jocurile Olimpice, unde ţinteşte aurul atât în cursa de şosea, cât şi la contratimp.
Drept urmare, fostul câştigător al tricoului verde în Turul Franţei va sări cel mai probabil peste Marea Buclă, unde Jonas Vingegaard îl va avea ca prim locotenent pe Sepp Kuss. Chiar dacă a câştigat Vuelta, yankeul va reveni la rolul de "gregario" pentru dublul câştigător al Le Tour, pentru ca apoi să fie liderul incontestabil al olandezilor în Vuelta.

Van Aert, o poveste de dragoste cu Turul Franţei

Probabila absenţă a lui Van Aert din Turul Franţei e oarecum neaşteptată, dar trebuie avut în vedere faptul că 2024 e an olimpic, iar asta schimbă planurile multor ciclişti.
Belgianul a concurat deja de cinci ori în "Grande Boucle", adunând nouă succese de etapă, o victorie în clasamentul pe puncte. El era capabil să depună o muncă excepţională pentru echipă independent de profilurile etapelor, dar Visma e convinsă că Vingegaard va avea suficient ajutor şi fără Van Aert.
Giro va avea astfel la start un rutier excpeţional, care până acum nu a fost interesat de cursa italiană. Totul devine mult mai intrigant cu cât ambiţiile lui Wout e să facă generalul, după ce a obţinut de-a lungul carierei multe succese pe tărâm italian: Milano-Sanremo, Strade Bianche sau două etape în Tirreno-Adriatico, ca să le numim pe cele mai importante.
Giro prezintă două probe contra-cronometru şi mai multe oportunități pentru sprinteri, fiind una dintre cele mai uşoare ediţii din ultimii ani. Turul Italiei are în 2024 o diferență totală de altitudine mai mică decât Turul Franţei, iar Van Aert poate să îşi testeze calităţile de om de general.
Om de clasice la bază, belgianul are 3 succese în cursele pe etape, dar lucrurile sunt total diferite când vorbim de Tururi de o săptămână. În Turul Franţei are 3 clasări în jurul poziţiei 20 la general, fără a-şi propune acest lucru. În consecinţă, un obiectiv ambiţions pentru 2024 în Giro nu e o fata morgana, dimpotrivă. Van Aert a dat în multe momente măsura talentului său şi în munţi, cel mai mult impresionând probabil anul trecut, când a venit pe 3 într-o etapă teribilă, cu final pe Hautacam (depăşit doar de Vingegaard şi Pogacar, primii doi la general).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo