După ce în Turul Franţei a avut mari probleme medicale, Dan Martin s-a recuperat şi e în formă maximă în Turul Spaniei. Irlandezului i s-au potrivit perfect primele trei etape şi, după două locuri trei, a reuşit în sfârşit şi victoria de etapă.
A fost al 4-lea succes pentru fostul câştigător de Liege-Bastogne-Liege într-un mare tur, după ce se impusese în Turul Franţei (2013 şi 2018) şi în Vuelta (2011).
Dincolo de victoria de etapă, Dan Martin se anunţă încă de pe acum un candidat la podiumul general, în condiţiile în care există puţini kilometri de contratimp, marele său handicap. Un căţărător excelent, Dan Martin are până acum 4 clasări în TOP 10 la general la finalul unui mare tur (de 3 ori în Turul Franţei, o dată în Vuelta).
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47

Desfăşurarea etapei a 3-a din Vuelta 2020

Cu o singură căţărare repertoriată înainte de finalul de pe La Laguna Negra (categoria 1), evadarea era uşor de ţinut în frâu, mai ales că vorbim de un pluton foarte proaspăt.
Cu 60 kilometri înainte de final evadarea inițială, formată din Mark Donovan (Sunweb), Tosh Van der Sannde (Lotto Soudal), Niki Terpstra (Total Direct Energie), Aritz Bagües (Caja Rural-Seguros RGA) și Willie Smit (Burgos-BH) a fost prinsă, pe o trenă susținută a lui Movistar. Ibericii au înțeles că nu are niciun sens să păstreze un asemenea ritm, astfel că s-a format o nouă evadare, cu Jesus Ezquerra (Burgos-BH), Angel Madrazo (Burgos-BH), Valentin Ferron (Total Direct Energie), Paul Ourselin (Total Direct Energie) și Hector Saez (Caja Rural-Seguros RGA).
Aceasta a fost însă controlată permanent de pluton, mai întâi de Education First (pentru Michael Woods) și apoi de Ineos. Britanicii au rămas la trenă și pe cățărarea de final, de la La Laguna Negra, dar trena nu a fost una teribilă, asistând, ca și în Giro, la o cursă prin eliminare.
Cu 2,6 kilometri înainte de finish, Kenny Elissonde a atacat, dar pe trena lui Sosa a fost prins după doar jumătate de kilometru. La intrarea în ultimul kilometru, Clement Champoussin a atacat, însă Grosschartner l-a ajuns din urmă cu jumătate de kilometru înainte de final. Sepp Kuss a atacat imediat, însă Carapaz a umplut imediat golul.
S-a ajuns la un sprint dintr-un grup redus, în care Dan Martin a găsit perfect timingul. Irlandezul a menținut incredibil ritmul, în ciuda faptului că Richard Carapaz și Primoz Roglic au sprintat la rândul lor impresionant, pe pantele de peste 10%.
Ghinionistul etapei a fost Esteban Chaves, locul 4 de la general, care a spart pe ultima cățărare și a fost nevoit să împrumute bicicleta lui Tsgabu Grmay. Micuțul columbian a făcut o cursă de urmărire impresionantă, dar a sosit cu o întârziere de un minut şi 6 secunde.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2020/10/22/2920234.png
Clasament general Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/22/2920235.png
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29