UPDATE: Sam Bennett a fost declasat de comisarii de cursă, pentru că nu a sprintat corect. Prin mișcările făcute, rutierul irlandez l-a pus în pericol pe Emil Lipens, iar oficialii Vuelta au fost necruțători. După accidentul din Turul Poloniei, în care Jakobsen a fost aruncat peste bariere de Groenewegen, se judecă la sânge, în dorința de a-i responsabiliza mai mult sprinteri, astfel încât să nu se mai ajungă la incidente atât de grave.
Pascal Ackermann (Bora) e, așadar, învingătorul etapei, el fiind urmat de Gerben Thijssen (Lotto) și Max Kanter (Sunweb). Germanul care a impresionat anul trecut în Giro e la prima victorie de etapă în Turul Spaniei.
Turul Spaniei
Sam Bennett nu are rival în Vuelta! Irlandezul a făcut dubla, după ce s-a impus în etapa a 3-a
21/08/2022 LA 15:13
Știrea inițială
A doua etapă de sprint din Vuelta, a doua victorie pentru Sam Bennett. Runda de azi nu a avut dificultăți pe traseu, dar exista o discuție privind ultima parte, în care virajele și drumul îngust ar fi putut favoriza un atac târziu.
Dar, fiind atât de puține etape de sprint în Turul Spaniei 2020, echipele sprinterilor au controlat perfect totul. Ca atare, în evadare au fost doar doi rutieri - Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) și Aritz Bagues (Caja Rural-Seguros RGA) -, dar aceștia nu au avut vreo șansă, fiind prinși cu 21 de kilometri înainte de final.

Sam Bennett a câștigat cu o bicicletă avans etapa a 9-a din Vuelta

În ultimii 4 kilometri, Lotto și Bora au dus trena, dar victoria i-a revenit din nou lui Sam Bennett, cel mai în formă sprinter în 2020. După cele două succese din Turul Franței (unde a luat și tricoul verde), irlandezul a bifat două victorii și în ediția din acest an a Vueltei. Victoria lui a fost fără dubii: deși Ackermann a deschis sprintul, rutierul lui Quick-Step a revenit și s-a impus cu o bicicletă avans.
Interesant e că în 1996, când s-a ajuns ultima oară pe Aguilar de Campoo, tot un irlandez s-a impus: Sean Kelly.
"A fost un final lung, o ușoară cățărare. Am venit din spate, a fost o luptă pe cinste. A fost destul de complicat, dar sunt mândru, cred că e a 50-a victorie din cariera mea", a spus Sam Bennett la final.
De notat și faptul că Primoz Roglic, sărbătoritul zilei (a împlinit 31 de ani) a avut probleme pe final, spărgând cu 12,8 kilometri înainte de sfârșitul rundei. Totuși, slovenul nu a avut emoții în a prinde plutonul, astfel că în clasamentul general nu s-a schimbat, evident, nimic. Carapaz e în roșu, cu 13 secunde avans față de Roglic, dar sâmbătă și mai ales duminică (L'Angliru) se anunță două etape care pot schimba lucrurile la vârf, urmând a se înregistra ecarturi importante.
Clasamentul rundei a 9-a din Vuelta
https://i.eurosport.com/2020/10/29/2924841.png
Eschborn - Frankfurt
Sam Bennett, prima victorie pentru Bora! Irlandezul s-a impus la sprint în Eschborn - Frankfurt
01/05/2022 LA 19:16
UAE Tour
Jasper Philipsen, a 2-a victorie în UAE Tour! Belgianul, imperial la sprintul din etapa a 5-a
24/02/2022 LA 13:53