Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Magnus Cort s-a impus din evadare în etapa a 6-a din Vuelta! Roglic a redevenit lider la general

Nicu Savin

Actualizat 19/08/2021 la 18:46 GMT+3

Magnus Cort (Education Nippo) a obținut o victorie fantastică în etapa a 6-a din Vuelta. Plecat în evadare, danezul a rezistat incredibil pe cățărarea finală și a trecut primul linia de sosire. Pe locul 2 s-a clasat Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a redevenit lider în clasamentul general, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Andrea Bagioli (Deceuninck).

Magnus Cort Nielsen (EF Education - Nippo) bejubelt seinen Etappensieg auf der 6. Vuelta-Etappe

Credit imagine: Getty Images

Primii 50 de kilometri din etapa de astăzi au fost într-o continuă coborâre, cu foarte puține porțiuni de urcare, astfel că nu s-a putut forma o evadare. În cele din urmă, Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) și Ryan Gibbons (UAE Team Emirates) s-au desprins de pluton, iar apoi cei doi au fost urmați de Jetse Bol (Burgos-BH), Magnus Cort (EF Education Nippo) și Bert Jan Lindeman (Qhubeka NextHash).
Cum cei 5 atacanți ai zilei erau departe în clasamentul general, cei de la Trek Segafredo (care avea de apărat tricoul roșu purtat de Kenny Elissonde) au dus o trenă nu foarte susținută, astfel că evadarea s-a dus repede la 7 minute.
Avansul atacanților a început să scadă odată cu trecerea la trenă a celor de la Bike Exchange, care au tras în speranța că Michael Matthews va avea o zi bună și se va putea bate pentru victorie la finish-ul de pe Alto de la Montana de Cullera, o cățărare de numai 1,9 kilometri, dar cu o pantă medie de 8,7%.

Vuelta 2021 | Magnus Cort s-a impus din evadare în etapa a 6-a

Cu ceva mai mult de 30 de kilometri până la final, evadarea avea încă un avans consistent, aproape 4 minute, dar vântul lateral i-a determinat pe cei de la Ineos și Movistar să forțeze, creându-se o bordură. Deși oamenii prinși în spate au revenit relativ repede, mișcarea a avut menirea de a scădea la jumătate avansul evadării.
Totuși, cei 5 oameni din frunte au rezistat eroic și la intrarea pe Alto de la Montana de Cullera încă mai aveau 30 de secunde avans. Magnus Cort a fost ultimul evadat care a rămas în frunte și în ciuda forțării oamenilor puternici din pluton a reușit să treacă primul linia de sosire.
Primoz Roglic (Jumbo Visma) a dat impresia că ar fi putut câștiga etapa dacă ar fi atacant mai devreme. Slovenul a sosit pe doi, dar a redevenit lider la general, deoarece Kenny Elissonde nu a rezistat pe ascensiunea finală și a pierdut timp prețios. Pe locul 3 în etapă s-a clasat Andrea Bagioli (Deceuninck).
Clasamentul etapei a 6-a
Vuelta 7
Magnus Cort a demonstrat că se aglă într-o formă de vis, câștigând astăzi în cățărare după ce a terminat al 3-lea la sprintul din etapa a 4-a. Aceasta a fost cea de-a 4-a etapă câștigată de danez în Vuelta, după cele 2 de la ediția din 2016 și cea de anul trecut.
Primoz Roglic a câștigat câteva secunde în raport cu principalii săi contracandidați la tricoul roșu, demonstrând încă o dată că este cel mai puternic om din pluton.
Mâine urmează a 2-a etapă montană din această ediție a Turului Spaniei. Traseul va măsura doar 152 de kilometri, dar rutierii vor avea de traversat 5 cățărări repertoriate (nu foarte dificile) până la finish-ul care va fi pe Balcon de Alicante, o cățărare de categoria 1, lungă de 8,4 kilometri și cu o pantă medie de 6,4%, dar în ultima sa parte înclinația atinge și 10%.
picture

Profilul etapei a 7-a din Vuelta

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo