Fabio Jakobsen a avut un parcurs incredibil în ultimul an. Olandezul a fost la un pas de moarte în luna august a anului trecut, în Turul Poloniei, după ce a fost scos de pe trasă de către Dylan Groenewegen în timpul sprintului de la Katowice și s-a izbit frontal de barierele de protecție de pe marginea drumului.
După câteva zile în care a stat în comă indusă, olandezul și-a revenit, dar posibilitatea ca rutierul să-și continue cariera era una redusă. Accidentările groaznice de la nivelul feței (în urma accidentului a mai rămas cu un singur dinte în gură) i-a făcut pe mulți să creadă că Jakobsen nu va mai reveni niciodată în ciclismul profesionist, dar lucrurile au evoluat incredibil într-un timp relativ scurt.
Cu un psihic de fier, Jakobsen a trecut cu bine peste perioada de refacere în care a suferit mai multe operații și a fost extrem de motivat să revină pe bicicletă. Treptat, olandezul a revenit la antrenamente și a reușit într-un mod miraculos să revină și în competiții, învingând degajat teama de a concura din nou.
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02
După rezultate modeste în Turul Turciei, Turul Algarve și Criteriul Dauphine, Jakobsen a obținut 2 victorii de etapă în Turul Walloniei, semn că revenirea sa era deja completă. Oficialii celor de la Deceuninck Quick Step i-au încredințat apoi statutul de sprinter principal în Vuelta, iar olandezul nu a dezamăgit. În etapa a 2-a a terminat pe locul secund, în spatele lui Jasper Philipsen, dar în runda a 4-a a fost imperial la sprint și a obținut o victorie entuziasmantă.

Rezumatul etapei a 4-a din Vuelta, încheiată cu victoria la sprint a lui Fabio Jakobsen

Așadar, Fabio Jakobsen și-a încununat revenirea cu un succes la cel mai înalt nivel. Olandezul este cea mai bună dovadă că dragostea pentru sport poate învinge orice temere. Puțini oameni ar mai fi dorit să urce pe o bicicletă dacă ar fi trecut prin ce a trecut Jakobsen anul trecut, darămite să accepte să mai concureze în marile competiții, unde pericolul unor noi accidentări este iminent.

Mark Cavendish, mesaj special pentru Fabio Jakobsen

Victoria lui Jakobsen din Vuelta a impresionat toată lumea ciclismului, iar olandezul a fost asaltat de mesaje după etapa de ieri. Unul dintre acestea a atras atenția în mod deosebit. Este vorba de cel postat de Mark Cavendish, coechipierul lui Jakobsen de la Deceuninck, care reflectă foarte bine drumul parcurs de rutierul de 24 de ani de la a fi la un pas de moarte la a savura un succes de etapă într-un maru tur.
"Atât de mulți oameni sunt mândri de tine astăzi. După acele zile în care te zbăteai în durere, în care îți era frică, în care sufereai cumplit, în care pur și simplu nu știai de tine, ai reușit să revi.Și nu doar că ai revenit la același nivel, ci la un nivel superior. Totul pentru că ai păstrat acea credință și ai muncit din greu. La naiba, ai muncit din greu! Sunt privilegiat că am asistat la asta. Ai câștigat o nouă etapă înntr-un mare tur. Sunt foarte mândru de tine, tipule. Felicitări!", a scris Cavendish pe contul personal de Instagram.
Cu un moral la cote ridicate după victoria de ieri, Fabio Jakobsen este printre favoriți și în etapa de astăzi, care este din nou una destinată sprinterilor. Runda a 5-a din Vuelta va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Europsort Player începând cu ora 16:00.

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 5-a

Ciclism
Cavendish, atacat de o bandă de infractori în propria casă! Rutierul a descris coșmarul în amănunt
09/12/2021 LA 09:56
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30