În urma căzăturii suferite în Turul Poloniei, Fabio Jakobsen a stat cîteva zile în comă indusă. Apoi și-a revenit și a fost trasferat în Olanda, iar faptul că nu a suferit rupturi la nivelul membrelor îi făcea pe mulți să creadă că revenirea se va petrece destul de repede. Dar lucrurile nu stau tocmai așa și chiar dacă chirurgia plastică este foarte avansată. rănile pe care rutierul le are la nivelul feței nu pot fi reparate într-un timp scurt.
Patrick Lefevere l-a vizitat recent pe olandez, iar veștile nu sunt tocmai bune. Recuperarea ar putea dura multe luni, iar revenirea pe bicicletă va fi amânată mult timp de acum înainte.
"Medicii i-au luat 130 de ațe chirurgicale de pe față. Mai are un singur dinte, maxilarul său nu este încă vindecat, iar una dintre corzile sale vocale este încă paralizată. Încă nu știe să respire corect.", a spus managerul său, Patrick Lefevere.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
https://i.eurosport.com/2020/08/20/2867524.jpg

Starea lui Remco Evenepoel este mai bună

În aceeași declarație, Patrick Lefevere a comparat starea lui Jakobsen cu cea a lui Evenepoel, un alt rutier al echipei belgiene care s-a accidentat grav luna aceasta, după o căzătură urâtă în Il Lombardia.
Directorul de la Quick-Step a declarat că starea belgianului este mult mai bună: "Fracturile lui Remco ar trebui vindecate în șase săptămâni, în conformitate cu ceea ce au spus medicii, dar pentru Fabio Jakobsen vorbim despre o convalescență de câteva luni."
Cei doi colegi de la Quick-Step sunt buni prieteni și se încurajează reciproc pentru a reveni cât mai repede la forma care i-a consacrat. Între timp, Deceuninck Quick-Step se pregătește de Turul Franței, acolo unde Julian Alaphilippe va fi liderul echipei.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54