Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă

Nicu Savin

Actualizat 05/09/2021 la 21:41 GMT+3

Primoz Roglic a încheiat în stil de mare campion Turul Spaniei. Slovenul avea asigurat în proporție de 99% tricoul roșu, dar acesta nu a redus deloc motoarele și s-a impus și în ultima etapă, una care a presupus un contratimp de 33,8 kilometri. Pe locul doi în runda de azi s-a clasat, în timp ce a fost cronometrat cu al 3-lea timp.

Primoz Roglic i front og resten av laget Visma.

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă din Vuelta a fost lipsită de o mare miză, întrucât câștigătorul tricoului roșu era deja cunoscut, numai o nenorocire făcând ca Roglic să piardă această distincție. Mai mult, slovenul era mare favorit și la contratimpul de astăzi, unul care s-a desfășurat pe o distanță de 33,8 kilometri între Padron și Santiago de Compostela.
Campion olimpic la contratimp, Roglic și-a respectat statutul de favorit și a obținut cel mai bun timp, devansându-l cu pe Magnus Cort (Education First) cu 14 secunde. Pe locul 3 în etapa de azi s-a clasat Thymen Arensman (DSM), care a avut un timp mai slab cu 38 secunde mai slab față de Cort.
Principalul punct de atracție al rudei de azi a fost bătălia pentru ultimul loc pe podium la general. Jack Haig era pe locul 3 înainte de ultima etapă și avea fix un minut avans față de Adam Yates. Britanicul a început în forță și după numai 9 kilometri parcurși recuperase deja jumătate din ecartul față de adversarul său. Yates nu a putut însă păstra acel ritm până la final și Haig și-a păstrat astfel poziția pe podium.

Vuelta 2021 s-a terminat! Primoz Roglic a intrat în istorie

Așadar, Vuelta 2021 a ajuns la sfârșit, iar rezultatul este cel la care se așteptau majoritatea specialiștilor. Primoz Roglic s-a dovedit mult prea puternic pentru adversarii săi, care deși au avut echipe puternice alături nu au reușit să țină pasul cu slovenul.
Roglic a câștigat fără probleme clasamentul general, reușind să răspundă oricărui atac la care a fost supus pe parcursul competiției și să creeze diferențe între el și rivali exact în etapele care i s-au potrivit cel mai bine.
Slovenul a câștigat Vuelta pentru a 3-a oară consecutiv, devenind doar al 3-lea rutier din istorie care izbutește această performanță, după Tony Rominger (1992-1994) și Roberto Heras (2003-2005).
Clasamentul final din  Vuelta 2021
Fabio Jakobsen s-a ales cu tricoul verde, destinat rutierului care a adunat cele mai multe puncte pe parcursul competiției. Cu 3 etape câștigate și alte 2 locuri doi, olandezul s-a impus lejer în clasamentul pe puncte, profitând de forma execrabilă a lui Arnaud Demare sau de abandonul lui Jasper Philipsen. Pentru Jakobsen acest rezultat este cu adevărat uimitor, deoarece cu un an în urmă el nu știa dacă va mai putea concura vreodată în urma groaznicului accident suferit în Turul Poloniei, care i-a pus chiar viața în pericol.
Clasamentul pe puncte din Vuelta 2021
Tricoul alb cu buline albastre i-a revenit lui Michael Storer (DSM), care l-a devansat pe coechipierul său Romain Bardet cu 19 puncte. Prezent mai mereu în evadări, australianul a adunat puncte în mai toate etapele montane, iar pe lângă tricoul distinctiv pleacă acasă și cu 2 victorii de etapă în palmares, primele din cariera sa într-un mare tur.
Clasamentul cățărătorilor în Vuelta 2021
În fine, clasamentul destinat celui mai bun tânăr a fost câștigat de Gino Mader (Bahrain Victorious), care l-a întrecut cu peste 3 minute pe Egan Bernal, al cărui rezultat în general a fost dezamăgitor. columbianul ajungând în Vuelta ca un posibil contracandidat al lui Roglic la tricoul roșu și încheind la peste 12 minute de sloven.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo