Una dintre cele mai grele etape ale acestei ediții din Vuelta promitea spectacol, dar acesta a fost prezent doar pe alocuri. Evadarea s-a format cu greu, pe prima trecere peste La Collada Llomena, dar prezența în grupul fruntaș a lui David de la Cruz (UAE), aflat la ceva mai mult de 7 minute față de lider în clasamenul general. a făcut ca grupul favoriților să nu permită crearea unui ecart prea mare.
Astfel, evadarea s-a evaporat repede și pe a 2-a trecere peste La Collada Llomena plutonul era compact. Egan Bernal și-a luat inima în dinți și a atacat, dar Primoz Roglic nu a avut probleme în a rămâne în roate columbianului. Totuși, ceilalți oameni cu pretenții au dat dat distanță și cei doi și-au creat ușor-ușor un avans considerabil.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31

Primoz Roglic, de neoprit în Vuelta

La intrarea pe ascensiunea finală, Lagos de Cavadonga (12,5 kilometri / 6,9%), Roglic și Bernal aveau un minut și jumătate avans față de urmăritori. Atacul lui Bernal a făcut și victime colaterale printre oamenii cu pretenții la general, Aleksandr Vlasov (Astana) fiind scos din cursă după o căzătură urâtă pe coborârea foarte tehnică de pe La Collada Llomena.
Cu aproximativ 7,5 killometri înainte de finish, Primoz Roglic a forțat și l-a distanțat ușor pe Bernal, care nu a găsit resurse pentru a reveni. Mai mult, columbianul a fost ajuns și de grupul urmăritor, format din 6 rutieri: Sepp Kuss (Jumbo Visma), Adam Yates (Ineos), Enric Mas și Miguel Angel Lopez (Movistar), respectiv Jack Haig și Gino Mader (Bahrain Victorious).
Primoz Roglic a mers impecabil până la final și a trecut linia de sosire cu peste un minut și jumătate înaintea celorlalți rutieri. Jumbo Visma a făcut chiar dubla, Sepp Kuss câștigând sprintul pentru locul secund, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Miguel Angel Lopez.
Așadar, Roglic a bifat al 3-lea succes de etapă în această ediție a Vueltei și a preluat din nou tricoul roșu (Odd Christian Eiking, fostul lider la general, a dat distanță încă de pe primele ascensiuni ale zilei), pe care numai printr-o minune îl mai poate pierde până la final, mai ales că la contratimpul din ultima etapă slovenul va mai câștiga timp în raport cu principalii săi contracandidați.
https://i.eurosport.com/2021/09/01/3211173.png
Mâine urmează o etapă foarte asemănătoare cu cea de astăzi, dar în care finish-ul va fi mult mai greu. După 162 de kilometri în care vor trece peste 2 cățărări de categira 1 și una de categoria a 2-a, rutierii vor avea de înfruntat monstrul Gamoniteiru, o ascensiune de 14,5 kilometri cu o pantă medie de 9,8%.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48