Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Superman" Lopez, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Roglic și-a păstrat ușor tricoul roșu

Nicu Savin

Actualizat 02/09/2021 la 18:57 GMT+3

Miguel Angel Lopez a făcut o cursă perfectă în etapa a 18-a din Vuelta și a ajuns de unul singur în vârful cățărării Gamoniteiru, cea mai dificilă de pe traseul acestei ediții. Pe locul doi a terminat Primoz Roglic, care rîmâne lider autoritar la general, iar pe poziția a 3-a s-a clasat Enric Mas, colegul lui Lopez de la Movistar.

Miguel Ángel López (Movistar Team). Vuelta a España 2021

Credit imagine: EFE

După ce în runda de ieri rutierii au avut de înfruntat 4 cățărări extrem de dificile, etapa de astăzi a fost foarte asemănătoare, cursa încheindu-se pe Altu Del Gamoniteiru, o ascensiune de de 14,5 kilometri cu o pantă medie de 9,8%.
Evadarea avea o șansă bună la victorie, astfel că a fost înghesuială mare între rutierii care au vrut să se desprindă. Plutonul s-a împărțit practic în două pe prima cățărare a zilei, în jur de 30 de oameni formând un grup fruntaș foarte puternic.
Deși niciunul nu reprezenta un pericol pentru pozițiile fruntașe din clasamentul general, grupul favoriților nu le-a dat liber evadaților, în special cei de la Bahrain Victorious ducând trena. Pe cea de-a 2-a ascensiune a zilei, Altu de la Cobertoria, Michael Storer a atacat și toată lumea credea că australianul își dorește doar punctele acordate în vârf, dar după ce s-a desprins, rutierul de la DSM nu s-a mai uitat înapoi și a pus distanță serioasă între el și urmăritori.
Romain Bardet a plecat și el din pluton la un moment dat, însă nu a putut face joncțiunea cu coechipierul său și a fost înghițit de pluton. La intrarea pe Gamoniteiru, Storer avea încă peste 2 minute avans, dar zidul din fața sa era unul infernal și ecartul dintre el și pluton a început să scadă odată cu începerea atacurilor în grupul favoriților.

Miguel Angel Lopez s-a impus superb pe Gamoniteiru

Primul care a ieșit la rampă a fost David de la Cruz, iar rutierul de la UAE s-a distanțat lejer pe trena celor de la Bahrain. Ibericul l-a ajuns pe Storer cu aproximativ 7 kilometri înainte de final, dar cei doi aveau numai un minut avans față de pluton, care s-a animat după un atac al celor de la Intermarche.
Stors de puteri după mai bine de 60 de kilometri de evadare solitară, Storer nu a mai putut ține pasul cu David de la Cruz și când mai erau 5 kilometri a fost ajuns de grupul urmăritor, care nu mai era nici el foarte numeros. La fel ca și ieri, Egan Bernal a fost primul mare favorit care a atacat și doar Primoz Roglic, Sepp Kuss, Enric Mas și Miguel Angel Lopez l-au urmat.
Din acest grup de 5 rutieri, următorul care a forțat a fost Miguel Angel Lopez, care s-a desprins cu ușurință, a trecut fără probleme de David de la Cruz când mai erau 3 kilometri și apoi a rulat perfect până la finish, reușind o victorie demnă de talentul și forța pe care le-a arătat și cu alte ocazii.
Columbianul a sosit cu 14 secunde avans față de Primoz Roglic, care a terminat pe locul doi și cu 20 de secundeînaintea colegului său, Enric Mas, care a sosit al 3-lea. Aceasta a fost a 3-a etapă câștigată de Lopez în Vuelta, după cele două succese bifate la ediția din 2017, și a 4-a într-un mare tur, el având și o victorie în Turul Franței (2020).
Clasament după etapa a 18-a
Chiar dacă nu a câștigat etapa, Michael Storer s-a ales cu ceva după ziua de astăzi. Australianul a devenit lider în clasamentul cățărătorilor, devansându-l pe coechipierul său, Romain Bardet.
Primoz Roglic rămâne lider autoritar la general și numai o nenorocire ar putea face ca slovenul să nu câștige pentru a 3-a oară consecutiv tricoul roșu în Vuelta.
Etapa a 19-a va fi una lungă (192 kilometri), dar ceva mai ușoară din punct de vedere al cățărărilor. Începutul va fi unul extrem de dificil, primii 34 de kilometri fiind într-o continuă ascensiune, nu foarte dificilă, cu câteva mici porțiuni de coborâre. Așadar, e de așteptat ca oamenii puternici să plece în evadare și dacă vor crea un ecart considerabil vor avea o șansă bună la victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo