Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vuelta 2021, 3 zile până la start! 5 rutieri de urmărit, în afara marilor favoriți Roglic și Bernal

Nicu Savin

Actualizat 12/08/2021 la 09:39 GMT+3

Vuelta 2021 | Au mai rămas doar 3 zile până la startul celui de-al treilea mare tur al anului, care se anunță unul mai disputat ca niciodată datorită rutierilor prezenți la start. Specialiștii îi consideră mari favoriți pe Primoz Roglic și Egan Bernal, dar în cele ce urmează am încercat să identificăm alți câțiva rutieri pentru care merită să urmăriți etapă de etapă Turul Spaniei.

Mikel Landa durante una tappa del Giro dei Paesi Baschi 2021

Credit imagine: Getty Images

Datorită garniturilor pe care Jumbo Visma și Ineos le-au deplasat în Spania, Vuelta 2021 pare a fi o luptă în 2 pentru tricoul roșu, care se va da între Primoz Roglic pe de o parte și Egan Bernal pe de alta.
Slovenul a ratat marele obiectiv al sezonului, Turul Franței, dar aurul olimpic câștigat la contratimp a demonstrat că și-a revenit complet din punct de vedere fizic și mental și are o foame extraordinară de a-și adăuga noi titluri în palmares. Șansa de a deveni doar al 3-lea rutier din istorie care câștigă Vuelta de 3 ori consecutiv reprezintă un motiv suficient pentru Roglic de a da totul în ultimul mare tur al anului.
De partea cealaltă, Egan Bernal a triumfat deja în Giro în acest an, iar posibilitatea de a intra în categoria selectă a rutierilor care câștigă 2 mari tururi într-un singur sezon sau a celor care au în palmares toate cele 3 mari tururi reprezintă o motivație în plus pentru columbian.
În afara celor doi mari favoriți, există însă și alți rutieri care au ambiții mari în clasamentul general.
Vuelta 2021 se vede în direct și fără reclame pe Eurosport Player

Mikel Landa (Bahrain Victorious)

Ajuns la 31 de ani, Mikel Landa are toate șansele să-și încheie cariera cu o etichetă nedorită de nimeni, aceea de tânăr talent care a "murit" speranță. Ibericul a fost mai mereu printre favoriții la general în marile tururi, dar locul 3 în Giro 2015 reprezintă cea mai bună performanță a sa în acest sens.
Primul obiectiv al sezonului a fost Giro, dar o căzătură în etapa a 5-a l-a determinat pe Landa să abandoneze. Colegul său Damiano Carusso a terminat pe locul doi în clasamentul tricoului roz, iar asta i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva Landa ar fi fost capabil de un rezultat măreț dacă nu ar fi avut ghinionul de a cădea.
Bahrain Victorious a avut rezultate impresionante în acest sezon, iar Landa va avea tot sprijinul colegilor în Vuelta și există premisele ca acesta să-și depășească condiția de etern perdant în marile tururi. Ultimul său rezultat îl recomandă pentru acest lucru, bascul câștigând săptămâna trecută clasamentul general în Turul Burgosului, semn că forma sa este una foarte bună.
Hugh Carthy

Hugh Carthy (EF Education-Nippo)

Ocupantul locului 3 la general la ediția precedentă din Vuelta are ambiția de a depăși acea performanță. Britanicul și-a demonstrat calitățile în repetate rânduri pe cățărări, deși rezultatele din acest sezon nu au fost neapărat cele mai bune.
Locul 8 la general în Giro a fost mai debragă o dezamăgire, dar victoria din ultima etapă a Turului Burgosului demonstrează că forma sa este la un nivel ridicat. Rigoberto Uran va fi principalul său locotenent în Vuelta, columbianul venind după un Tur al Franței unde a fost multă vreme în lupta pentru un loc pe podium, astfel că Education First se anunță una dintre echipele protagoniste în competiția care va începe peste 3 zile.

Alexandr Vlasov (Astana Premier Tech)

Vuelta 2021 va fi ultimul mare tur în care Vlasov va rula în tricoul Astanei. În această săptămână s-a confirmat mutarea rusului la Bora Hansgrohe începând din 2022, astfel că acesta are toate motivele să dea totul pentru a părăsi echipa kazahă plin de lauri.
Evoluția sa din Giro a fost una decentă, terminând pe locul 4 la general și câștigând tricoul destinat celui mai bun tânăr. Dacă ținem cont de faptul că Turul Italiei din acest an a fost abia al 2-lea mare tur terminat de Vlasov (după Vuelta 2020 - locul 11 la general), putem spune că rezultatul a fost unul lăudabil.
Totuși, ambițiile sale și așteptările echipei sunt mai mari pentru Vuelta, unde rusul țintește un loc pe podiumul general. Presațiile sale de La Jocurile Olimpice și din Turul Burgosului nu au fost cele mai bune, dar e posibil ca Vlasov să-și fi construit pregătirea pentru a atinge vârful de formă în Turul Spaniei.
Miguel Ángel López hat die Mont Ventoux Dénivelé Challenge gewonnen

Miguel Angel López (Movistar)

Movistar are 3 lideri pentru ediția din acest an a Vueltei: Enric Mas, Alejandro Valverde și Miguel Angel Lopez. Dintre aceștia, columbianul este cel mai dator în privința rezultatelor. Valverde este la apusul carierei și este o legendă a celor de la Movistar, iar Mas a participat în Turul Franței, unde a terminat pe locul 6 la general, astfel că e greu de crezut că poate viza un loc pe podium în Vuelta.
Miguel Angel Lopez a fost și el în Turul Franței, dar nu a arătat o formă deosebită, abandonând chiar în a 3-a săptămână din cauza unor probleme medicale. Totuși, în cazul în care a depășit complet aceste probleme, columbianul de 27 de ani ar putea produce o surpriză în Vuelta, mai alesă că va avea sprijinul total al echipei în cazul în care va demonstra că are picioare.
Cel mai bun rezultat al său într-un mare tur este locul 3, perfomanță atinsă atât în Vuelta, cât și în Giro, ambele în 2018. Talentul său este unul care-l recomandă pentru mai mult, iar ediția din acest an a Turului Spaniei este o bună oportunitate pentru a recompensa încrederea care i-a fost acordată de către cei de la Movistar.

Romain Bardet (DSM)

Bardet a fost aproape de a câștiga Turul Burgosului săptămâna trecută, dar a clacat în ultima etapă, terminând al 6-lea la general. Francezul trebuia să meargă în Vuelta ca și co-lider al celor de la DSM, alături de Jai Hindley, dar australianul nu va mai lua startul în cele din urmă.
Chiar dacă forma sa din acest an nu a fost deosebită, Bardet ar putea profita de faptul că echipa îl va sprijini în totalitate, iar acest lucru ar putea duce la un rezultat decent, un Top 5 fiind un obiectiv realizabil în condiții normale.
Evident, rutieri precum Richard Carapaz (proaspăt campion olimpic pe șosea) și Adam Yates ar putea reprezenta oricând variante excelente pentru clasamentul general pentru cei de la Ineos, în cazul în care Egan Bernal va întâmpina probleme. Ca atare, nu i-am inclus în lista de mai sus, dar cu siguranță vor avea și ei lucruri de arătat în momentul în care vor primi libertate din partea echipei.
În ceea ce-i privește pe cei de la Jumbo Visma posibilitățile sunt mai restrânse în caz că Roglic va ieși din cursa pentru tricoul roșu. Sepp Kuss și Steven Kruijswijk ar fi variantele pentru general, dar niciunul dintre ei nu a arătat că pot lupta pentru un asemenea obiectiv în acest sezon.
Vuleta 2021 va avea loc în perioada 14 august - 5 septembrie și fiecare etapă va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo