Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vuelta 2021 | Primoz Roglic și Egan Bernal, mari favoriți! Jumbo Visma și Ineos au echipe stelare

Nicu Savin

Publicat 09/08/2021 la 20:28 GMT+3

Startul Turului Spaniei este la numai câteva zile distanță, iar majoritatea echipelor și-au conturat deja loturile pe care se vor baza în ultimul mare tur din 2021. Printre acestea și Jumbo Visma, care îi oferă lui Primoz Roglic sprijin total pentru a câștiga această competiție. Principalul contracandidat al slovenului va fi Egan Bernal, care va avea și el alături rutieri de primă clasă.

Primoz Roglic și Egan Bernal

Credit imagine: Getty Images

Primoz Roglic a ratat primul obiectiv major al anului, el fiind nevoit să abandoneze din Turul Franței din cauza unor răni suferite în urma unor căzături în primele runde. Slovenul și-a revenit însă repede și a luat aurul la contratimp la Jocurile Olimpice, astfel că specialiștii îl consideră principalul favorit la tricoul roșu în Vuelta, ultimul mare tur din acest an.
picture

Jocurile Olimpice: Primož Roglič, în transă la Tokyo 2020

Roglic are șansa de a deveni al 3-lea rutier din istorie care câștigă de 3 ori consecutiv Turul Spaniei. Primul care a reușit această performanță a fost elvețianul Tony Rominger (1992, 1993 și 1994), iar al 2-lea ibericul Roberto Heras (2003, 2004 și 2005).
Contextul în care Roglic merge în Vuelta este foarte asemănător cu cel în care a făcut-o la precedentele 2 ediții. În 2019, slovenul rata primul obiectiv major al anului, terminând pe locul 3 la general în Turul Italiei (câștigat de Richard Carapaz), dar apoi mergea în Vuelta unde își trecea în palmares primul mare tur din carieră. Anul trecut, Roglic a pierdut tricoul galben în Turul Franței în penultima etapă, dar a trecut repede peste acel eșec și după ce s-a impus în clasica Liege-Bastogne-Liege a triumfat din nou în Vuelta.
În acest an, Roglic este din nou mare favorit să își adjudece tricoul roșu. Pe lângă faptul că este într-o formă excelentă, lucru demonstrat la Jocurile Olimpice, Roglic va avea și o echipă foarte puternică lângă el. Sepp Kuss și Steven Kruijswijk vor fi principalii locotenenți ai slovenului, dar Sam Oomen și Robert Gesink sunt și ei oameni care îl vor ajuta pe sloven în etapele montane.
Echipa celor de la Jumbo Visma pentru Vuelta 2021
  • Primoz Roglic
  • Sepp Kuss
  • Steven Kruijswijk
  • Sam Oomen
  • Robert Gesink
  • Nathan Van Hooydonck
  • Koen Bouwman
  • Lennard Hofstede

Egan Bernal, principalul contracandidat al lui Roglic în Vuelta

În aceste condiții, Roglic are toate șansele să câștige din nou tricoul roșu, deși misiunea sa nu va fi deloc ușoară. Principalul contracandidat al slovenului va fi Egan Bernal. Columbianul a câștigat deja Turul Italiei în acest an și are potențialul de a lupta de la egal la egal cu Roglic.
Cei de la Ineos și-au anunțat și ei oficial lotul pentru Vuelta, iar numele prezente lângă Bernal sunt răsunătoare. Adam Yates, Pavel Sivakov și campionul olimpic pe șosea, Richard Carapaz, vor fi principalii rutieri care îl vor ajuta pe columbian, oricare dintre ei putând deveni lideri în echipa britanică în caz că se va întâmpla ceva nedorit cu Bernal.
Echipa celor de la Ineos pentru Vuelta 2021
  • Egan Bernal
  • Richard Carapaz
  • Adam Yates
  • Pavel Sivakov
  • Tom Pidcock
  • Jhonatan Narvaez
  • Salvatore Puccio
  • Dylan Van Baarle
Astfel, există toate șansele să avem un duel extrem de disputat între Roglic și Bernal, de care nu am avut parte în Turul Franței de anul trecut, când cei doi rutieri porneau ca favoriți. Columbianul a avut mari probleme la spate și a abandonat pe final, dar Roglic nu a profitat și a clacat și el, la contratimp, în penultima etapă, pierzând tricoul galben în favoarea conaționalului Tadej Pogacar.
Mikel Landa (Bahrain Victorious), care a câștigat Turul Burgosului săptămâna trecută, Hugh Carthy (Education First), Aleksandr Vlasov (Astana), Romain Bardet (Team DSM), Enric Mas (Movistar), Esteban Chaves (BikeExchange), Rafal Majka (Emiratele Arabe Unite) sau Fabio Aru (Qhubeka-NextHash) sunt alți oameni care merg în Vuelta cu pretenții la un loc cât mai bun în clasamentul tricoului roșu.
Turul Spaniei va avea loc în perioada 14 august - 5 septembrie și fiecare etapă va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo