Turul Emiratelor Arabe Unite a început cu o etapă nebună. Traseul complet plat anunța un finish la sprint masiv, dar vântul care a bătut în deșert a schimbat considerabil datele problemei.
Astfel, s-au creat mai multe borduri pe parcursul etapei și sprinterii clasici precum Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) și Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) au fost distanțați și nu au ajuns să lupte pentru victorie.
Finalul a regăsit doar 23 de rutieri în plutonul fruntaș, iar Mathieu van der Poel a ieșit victorios, fiind urmat pe podium de David Dekker și Michael Morkov. Așadar, olandezul a început sezonul cu o victorie importantă, care vine la numai 3 săptămâni după ce a câștigat Campionatul Mondial de ciclocross.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
"Astăzi a bătut vântul foarte tare și a fost o cursă foarte grea. După sprintul intermediar, un grup s-a desprins și am putut să rămân acolo. Când cursa e grea, sprintul meu devine mai bun. Sincer, nu mă așteptam să se încheie la sprint această etapă. E foate frumos să începi sezonul cu o victorie.", a declarat Van der Poel la final, citat de cyclingnews.com.

Doar 3 rutieri de general au terminat în grupul fruntaș

Vântul nu i-a scos din joc doar pe sprinterii cotați cu cele mai mari șanse la victoria de etapă și și pe mulți dintre rutierii care avea pretenții la clasamentul general. Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Sergio Higuita (EF Education-Nippo), Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Wout Poels (Bahrain-Victorious) , Alejandro Valverde (Movistar) și Vincenzo Nibali (Bahrain-Victorious), și Ivan Sosa și Daniel Martinez (Ineos Grenadiers) au sosit la peste 8 minute distanță de grupul fruntaș și au pierdut orice șansă de a mai câștiga clasamentul general.
Dintre oamenii cu pretenții la victoria finală, doar João Almeida (Deceuninc-QuickStep), Tadej Pogacar (Emirates Team Emirates) și Adam Yates (Ineos Grenadiers) au terminat în frunte și, în mod normal, ei își vor disputa tricoul galben.
Mâine urmează proba de contratimp, care se va desfășura pe un traseu plat, pe o distanță de 13 kilometri.
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28
Turul Franței
Mathieu Van Der Poel a dezvăluit ce obiective are în Turul Franței: "Pe asta mă voi concentra"
17/06/2022 LA 09:17