Fanii ciclismului din Franța și Germania sunt pregătiți să experimenteze pentru prima dată cursele pline de adrenalină ale UCI Track Champions League, deoarece două noi locații de clasă mondială se alătură competiției ca parte a unui calendar refăcut pentru 2022.
Velodromul Berlin și Vélodrome National de Saint-Quentin-en-Yvelines (SQY) din afara Parisului vor găzdui rundele a doua și, respectiv, a treia, ca parte a sezonului de cinci runde care începe la Mallorca pe 12 noiembrie. La fel ca în 2021, Londra va găzdui din nou marea finală cu adrenalină și emoții duble pe 2 și 3 decembrie.
https://i.eurosport.com/2022/06/17/3394539.png
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52
Aceste două noi velodromuri sunt de cea mai înaltă calitate, ambele organizând în trecut Campionatele Mondiale UCI pentru ciclism pe pistă, iar Velodromul SQY din apropierea Parisului a fost selectat pentru a găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.
UCI Track Champions League își va continua formatul unic, aducând curse imprevizibile, în format scurt și experiență tehnologică pentru fani din tribune, dar și milioane de telespectatori din întreaga lume.

UCI Track Champions League | Cursa de scratch combină sprintul și anduranța în mod excepțional

François Ribeiro, Head of Discovery Sports Events, promotor al UCI Track Champions League a declarat: "Pe baza succesului sezonului inaugural, a fost o prioritate a noastră să implicăm publicul din Franța și Germania. După amânarea rundei de la Paris de anul trecut, suntem încântați să putem aduce în sfârșit entuziasmul Ligii Campionilor pe pistă la Velodromul național francez împreună cu Velodromul Berlin. Acesta este cel mai intens program de până acum, cu curse consecutive restabilind entuziasmul pe care a fost înființată liga, dar și pentru a valorifica pasiunea fanilor. Încheind în faimosul Lee Valley Park pentru o audiență de fani dedicați, marea finală va fi cu siguranță un spectacol total!”
David Lappartient, președintele Union Cycliste Internationale (UCI) a declarat: "Anul trecut, UCI Track Champions League a oferit un spectacol superb care a pus disciplina olimpică a ciclismului pe piste și sportivii săi în centrul atenției pe care îl merită. Cursa rapidă, în format scurt, s-a dovedit populară în rândul fanilor și al sportivilor, care vor fi încântați să concureze la două noi locații prestigioase în 2022. Cu cinci runde în patru weekend-uri consecutive, va fi puțin timp să ne tragem sufletul, în timp ce cei mai buni profesioniști pe pistă din lume urmăresc unul dintre cele patru titluri generale puse în joc în această a doua ediție a Ligii Campionilor pe pistă UCI"

Programul UCI Track Champions League 2022

Etapa 1 - Super Lansare - 12 noiembrie - Palma, Mallorca, Spania - Velòdrom Illes Balears
Locația multisport cu o capacitate de 6000 de locuri a fost deschisă în 2007 și a găzduit Campionatele Mondiale UCI de ciclism pe pistă din 2007. De asemenea, a găzduit prima rundă a UCI Track Champions League în 2021, unde și-a făcut debutul internațional pe un velodrom plin în fața a sute de noi fani ai ciclismului pe pistă.

UCI Track Champions League | 5 motive de a urmări cea mai nouă competiție din ciclismul pe velodrom

Etapa 2 - 19 noiembrie – Berlin, Germania - Velodrom Berlin
Velodromul din Berlin poate găzdui până la 6000 de fani pentru evenimente de ciclism pe pista, a fost finalizată în 1997 și concepută inițial ca parte a ofertei Berlinului de a găzdui Jocurile Olimpice. Exteriorul spectaculos cu lambriuri din lemn îl face una dintre cele mai unice structuri de acoperiș din Europa. La acest velodrom, în timpul Campionatelor Mondiale din 2020, Discovery și UCI au semnat un parteneriat de opt ani pentru a organiza Liga Campionilor UCI pe pistă.
Etapa 3 - 26 noiembrie - Paris, Franța - Vélodrome National de Saint-Quentin-en-Yvelines
Această locație superbă a Federației Franceze de Ciclism - Velodromul Național Francez poate găzdui până la 5000 de spectatori și a fost deschis în 2014. A găzduit Campionatele Mondiale UCI de ciclism pe pistă în 2015 și Campionatele europene UEC de ciclism pe pistă în 2016. Velodromul va găzdui ciclismul pe pistă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Rundele 4 și 5 - Marea Finală - 2-3 decembrie - Londra, Marea Britanie - Lee Valley VeloPark
Lee Valley VeloPark are o capacitate de 6.000 de spectatori și a fost construit pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Locul de desfășurare a găzduit, de asemenea, Campionatele Mondiale UCI de ciclism pe pistă în 2016, încercarea de succes a lui Sir Bradley Wiggins de a obține recordul UCI Hour Time cronometrat de Tissot în 2015 și, mai recent, rundele consecutive, sold-out, ale Ligii Campionilor UCI pe pistă. în 2021. Acest velodrom superb va găzdui din nou Marea Finală a UCI Track Champions League unde campionii vor fi încoronați la sfârșitul ediției din acest an.

Premii egale pentru sportivi și sportive

Cei 36 de bărbați și 36 de femei care concurează pentru victorie la categoriile Sprint și Endurance ale Ligii vor primi un premiu în valoare totală de peste 500.000 de euro. Ceea ce, încă o dată, va fi egal atât pentru bărbați, cât și pentru femei, ca parte a angajamentului Ligii față de egalitatea de gen în acest sport.
Premiile în bani vor fi acordate pentru locurile 1-10 în fiecare cursă de-a lungul seriei, câștigătorii cursei primind 1.000 de euro. Câștigătorul general al fiecărei categorii va primi, de asemenea, 25.000 de euro, cu premii în bani alocate pentru fiecare loc în clasamentul general.

UCI Track Champions League | Cele mai bune momente ale primei etape, desfășurate la Mallorca

Tricoul liderului
Al doilea sezon va avea din nou un tricou de lider care va fi purtat de cei mai buni cicliști, femei și bărbați din categoriile Sprint si Endurance ale seriei. Fiecare sportiv va păstra același număr de cursă pe toată durata competiției și va avea propriii sponsori personali prezentați pe skinsuit.
O competiție globală
UCI Track Champions League 2022 va beneficia de o strategie extinsă de difuzare globală, cu scopul de a ajunge și a implica cât mai mulți fani ai ciclismului. Cele cinci runde ale cursei vor fi difuzate pe larg pe canalele deținute de Discovery, inclusiv Eurosport și Eurosport Player.
Ca parte a ambiției Ligii de a ajunge la un public mai larg pentru acest sport și de a atrage noi fani, au fost convenite și parteneriate de distribuție cu radiodifuzori de top. Mai multe detalii despre partenerii de difuzare vor fi anunțate în săptămânile următoare.

UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total

Formatul UCI Track Champions League 2022

UCI Track Champions League este un format de ligă în care fiecare rundă are același program de curse. Sportivii obțin puncte în cele cinci runde fie în categoria Sprint, fie în categoria Anduranță. Fiecare categorie are două tipuri diferite de curse în care concurenții pot acumula puncte: Sprinterii concurează atât la Sprint, cât și la Keirin, în timp ce cicliștii de Endurance concurează atât la Elimination, cât și la Scratch. La fiecare categorie vor concura 18 cicliști, însumând 72 de cicliști: 36 bărbați și 36 femei.

UCI Track Champions League | Puterea mentală e crucială într-o cursă în care se ajunge la 70 km/h

Clasamentul în cadrul UCI Track Champions League este determinat de punctele alocate cicliștilor din performanța lor în fiecare cursă. Punctele se vor acumula într-un tabel de ligă, iar câștigătorul general în fiecare dintre categorii va fi sportivul cu cele mai multe puncte la sfârșitul seriei. La sfârșitul fiecărei runde, cei patru lideri actuali ai fiecărei categorii (doi bărbați, două feminine) vor fi premiați cu râvnitul tricou de lider pe care îl vor purta la următorul eveniment.
Turul Franței
Turul Franței 2021 | Doi mari favoriți și doi outsideri extrem de periculoși. Ce ne așteaptă
24/06/2021 LA 11:15
Turul Italiei
Giro 2021 - favoriții la tricoul roz. Ne așteaptă o luptă fantastică în munți
07/05/2021 LA 13:53