Deși profilul etapei de azi nu avea vreo cățărare repertoriată, mulți vorbeau despre faptul că se pot pierde minute importante. Pentru că s-a ajuns pe coasta Mediteranei şi se aştepta să se producă borduri, ca urmare a vântului lateral.
Ander Okamika (Burgos-BH), Aritz Bagues (Caja Rural-Seguros RGA) şi Mikel Iturria (Euskaltel-Euskadi) au fost atacanţii zilei, dar aceştia nu au avut în niciun moment şanse reale la victoria de etapă, în contextul în care echipele sprinterilor au controlat evadarea. Rutierii din faţă nu au avut niciodată mai mult de 4 minute avans şi au fost prinşi de pluton cu 35 de kilometri înainte de final. Atunci, pe o trenă a Astanei, care a încercat să creeze borduri, plutonul s-a fragmentat în 3 bucăţi, dar zona de vârf lateral a fost scurtă, astfel că s-a realizat fără probleme regruparea.

Jakobsen, cel mai rapid sprinter din Vuelta

Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
S-a ajuns fără probleme la sprint, aşadar, unde Fabio Jakobsen nu a avut rival. După accidentarea teribilă din Turul Poloniei, de anul trecut, olandezul a revenit foarte aproape de forma care l-a consacrat. "Simt că sunt din nou în primii 10 sprinteri din lume", spunea Jakobsen după victoria din etapa a 4-a de la Molina de Aragon.
Azi, rutierul de 24 de ani a arătat că are cel mai bun sprint, în contextul unei etape uşoare, terminată în viteză maximă. Deşi nu a avut un trenuleţ perfect din partea lui Deceuninck-QuickStep, Jakobsen a stat în roata lui Philipsen şi nu a avut emoţii apoi să îşi adjudece victoria de etapă.
Clasamentul etapei a 8-a
Duminică ne așteaptă o rundă teribilă, cu 4 cățărări și final în ascensiune de categorie specială, pe Alto de Velefique (1800 de metri altitudine). Vorbim de o cățărare de 11 kilometri lungime, cu o pantă medie de aproape 8%.
https://i.eurosport.com/2021/08/21/3204736.jpg
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Turul Spaniei
Mark Cavendish, mesaj emoționant pentru Fabio Jakobsen, după victoria olandezului din Vuelta
18/08/2021 LA 07:34