După Kuurne-Brussels-Kuurne (2020) și E3 (săptămâna trecută), danezul de 26 de ani a făcut o cursă mare duminică, în Turul Flandrei. Deși părea să fie "carne de tun" pentru Mathieu van der Poel, posesorul unui sprint mult mai puternic, în teorie, Asgreen a reușit o mare surpriză.
Olandezul de la Alpecin-Fenix spera să facă dubla, după ce a câștigat "monumentul" flamand în 2020, dar a avut puterea să recunoască faptul că Asgreen a fost rutierul mai puternic.
"Am simțit în timpul cursei că Asgren e foarte puternic. Mi-am simțit picioarele extrem de obosite la final, așa că sunt dezamăgit. Dar cred că am pierdut în fața unui rutier mai puternic, așa că înfrângerea e mult mai ușor de acceptat. Cred că am făcut o cursă bună, dar la final am avut un adversar mai puternic. Sunt mândru de cum am evoluat și, în general, de modul în care a debutat acest sezon", a spus Van der Poel, citat de cyclingweekly.com.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10

Wout Van Aert, după Turul Flandrei: "Era marele obiectiv al meu în primăvară"

În 2022, Wout Van Aert a pierdut pentru doar câțiva centimetri Turul Flandrei, fiind învins de MVDP după un sprint în doi. Acum, mulți îl vedeu pe belgian principalul favorit să câștige clasica "monument", dar ascensiunile scurte au fost de această dată prea explozive pentru picioarele rutierului Jumbo Visma.
"La a doua trecere peste Kwaremont, am simțit că nu mai am energie, că sunt epuizat. Nu am fost suficient de bun în final. Am continuat să lupt, dar am fost terminat la linia de sosire. Dacă sunt dezamăgit? Da și nu. Nu am făcut vreo greșeală, așa că speram să fiu mai proaspăt și mai puternic pe final. Acesta a fost marele meu obiectiv în această primăvară, așa că trebuie să îmi revin", a explicat liderul Jumbo pentru Sforza.
După victoria din Gent-Wevelgem, Van Aert va avea o nouă șansă să strălucească într-o clasică pe 14 aprilie, când e programată Săgeata Brabanteză. Apoi, la 4 zile distanță, belgianul va participa la Amstel Gold Race.
Dezamăgirea lui Van Aert e cu atât mai mare cu cât nici în Milano-SanRemo nu a reușit să câștige, clasându-se abia pe 3. Totuși, belgianul de 26 de ani se poate consola cu prestațiile din Tirreno. Acolo a câștigat două etape și s-a clasat pe doi la general, după câștigătorul Turului Franței 2020, Tadej Pogacar.
După Turul Flandrei, Eurosport continuă transmisiunile din ciclism. Azi debutează Turul Țării Bascilor (ora 16:30, zilnic, pe Eurosport), iar componența echipelor e una stelară: lupta pentru victorie se va da în trei, între Roglic, Pogacar și Adam Yates, însă și rutieri precum Mikel Landa, Esteban Chaves, Ion Izagirre, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Hugh Carty, Sergio Higuita, Guillaume Martin, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart sau Michael Woods speră la victorii de etapă și la o clasare cât mai bună.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28