O evadare numeroasă (12 rutieri) s-a format în prima parte a etapei, dar plutonul a ținut-o mereu sub control chiar dacă acolo se afla și Lennard Kamna, care era la 1 minut și 33 de secunde de Adam Yates înaintea rundei de astăzi. Germanul de la Bora și-a încercat norocul și a atacat cu aproximativ 60 de kilometri înainte de final. Kamna s-a esprins ușor de colegii de evadare și a reușit să pună un avans de peste 3 minute între el și grupul favoriților.
Victoria solitară de anul trecut din Turul Franței a revenit în amintirea tuturor când Kamna părea că se află într-o formă foarte bună, dar echipele favoriților s-au pus pe treabă și avansul germanului a scăzut văzând cu ochii, fiind anihilat total la intrarea pe cățărarea finală (Port Aine-18,4 km/6,7%).

Esteban Chaves, prima victorie după aproape 2 ani

Turul Franței
Geraint Thomas e aproape sigur de locul 3 în Turul Franței! Galezul, săgeți către cei de la Ineos
22/07/2022 LA 09:14
Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) a fost primul care a atacat, dar cei de la Ineos, care aveau 3 oameni cu Adam Yates, au ținut aproape de olandez. După ce a mers extraordinar în etapa de ieri, Esteban Chaves (Team BikeExchange) a ieșit din nou la rampă și a forțat cu 7 kilometri înainte de finish.
Columbianul a pus 20 de secunde față de ceilalți favoriți, grup din care a plecat și Enric Mas (Movistar) când mai erau 4 kilometri de parcurs. Ibericul nu a reușit însă se desprindă serios și a fost repede ajuns și chiar lăsat în urmă, dar Chaves a continuat să ruleze excelent și a mers de unul singur până la capăt reușind o victorie cu adevărat impresionantă.
Acesta a fost primul succes al columbianului din Giro 2019, când s-a impus în 2 etape. De atunci, rutierul de 31 de ani a avut serioase probleme din cauza mononucleozei și părea că nu va mai reveni niciodată la forma care l-a consacrat în urmă cu 5 ani, când câștiga Il Lombardia sau termina pe 2 la general Turul Italiei.
Michael Woods a câștigat lupta pentru locul 2 în timp de Geraint Thomas a completat pociumul. Adam Yates a sosit pe 4, dar rămâne lider la general, având încă un avans liniștitor, mai ales că mai este o singură etapă în care în mod normal se pot face diferențe semnificative.
Aceasta va fi mâine, între La Pobla de Segur și Manresa (201.1k), pe al cărei traseu vor fi 2 cățărări repertoriate: Coll di Camiols (7,7km/5.2%) și Port de Monserrat (7,5 km/6,7%). Finishul va fi însă după coborârea de pe a 2-a ascensiune, astfel că e greu de crezut că Yates va avea avea probleme în a-și păstra avantajul din fruntea clasamentului general. Dacă totuși australianul va avea probleme, Ineos nu va avea oricum emoții, Richie Porte și Geraint Thomas fiind următorii în ierarhia generală.
Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2021/03/25/3017681.jpg
Clasament general
https://i.eurosport.com/2021/03/25/3017682.jpg
Turul Franței
Hugo Houle s-a impus din evadare în etapa a 16-a din Turul Franței! Vingegaard, de neclintit
19/07/2022 LA 15:21
Turul Franței
Wiggins a dat verdictul! Care a fost marea greșeală a lui Pogacar în etapa a 11-a din Turul Franței
14/07/2022 LA 08:17