Philippe Gilbert (Lotto Soudal) a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport.uk despre ultima mare competiție ciclistă a acestui sezon, Turul Spaniei. Belgianul de 38 de ani se așteaptă la o luptă deschisă pentru victoria la general, unde îl consideră favorit pe câștigătorul de anul trecut, slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma).
"E dificil de spus cine va câștiga, dar cred că Primoz Roglic are prima șansă, mai ales după ce a pierdut Turul Franței. Chiar dacă a suferit o mare dezamăgire, el are încă multă energie. Știu că marii campioni ca el pot transforma acest lucru într-o motivație suplimentară și sunt sigur că se va întoarce acolo pentru a-și apăra titlul, cu mult mai multă motivație și agresivitate decât a arătat când a încercat să câștige Turul Franței.", a declarat Philippe Gilbert.
Belgianul este convins că Roglic a trecut peste eșecul din Marea Buclă și este 100% focusat pe ceea ce urmează în Vuelta: "Sunt sigur că va apărea cu mintea resetată după Turul Franței, gândind în felul următor: „Bine, am ratat acea șansă, dar acum merg concentrat în Vuelta și vreau să câștig din nou un Mare Tur”. Îl cunosc cât de cât și știu că asta va face."
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Philippe Gilbert: "E un miracol că Froome mai concurează"
Întrebat despre șansele lui Chris Froome pentru a câștiga Turul Spaniei, Gilbert consideră că acestea sunt nule: "Nu cred că Froome e pregătit să lupte pentru clasamentul general. Cred că oamenii uită ușor accidentul pe care l-a avut acum 18 luni. Eu cred că e un miracol că el încă mai concurează și o face la acest nivel. Dar sincer, îi va fi greu să-i provoace pe cei mai buni cicliști la o cursă de două sau trei săptămâni."
În interviul acordat pentru Eurosport, Gilbert s-a referit și la situația lui Mark Cavendish, un ciclist formidabil care este la apus de carieră: "Când mă gândesc la Cavendish îmi vin în minte 2 episoade excepționale: sprintul din Milano-San Remo (2011) și cel de la Campionatul Mondial (2009), pe care le-a câștigat într-un mod excepțional. Cavendish merită un final plăcut. Au trecut deja câțiva ani de când se luptă. Sper să-l văd câștigând și să-și încheie cariera cu o victorie. Ar fi o imagine frumoasă."
https://i.eurosport.com/2013/09/05/1087327.jpg
Philippe Gilbert a câștigat 7 etape în Turul Spaniei de-a lungul carierei, ultimele 2 anul trecut, dar un loc aparte pentru el are victoria din 2013: "Cea mai frumoasă amintire din Vuelta este victoria din 2013, pe care am obținut-o purtând tricoul de campion mondial. A fost un moment magic."
Philippe Gilbert, ajuns la 38 de ani, este unul dintre cei mai titrați rutieri care se află încă în activitate. Cu excepția clasicei Milano-San Remo, Gilbert a câștigat toate monumentele, dar este și campion mondial pe șosea, adunând în total 78 de victorii în fabuloasa lui carieră.
Cele mai importante victorii ale lui Philippe Gilbert:
  • 7 victorii în Vuelta
  • Campionatul mondial pe șosea (2012)
  • Il Lombardia (2009, 2010)
  • Liege-Bastogne-Liege (2011)
  • Turul Flandrei (2017)
  • Paris-Roubaix (2019)
  • Amstel-Gold Race (2010,2011,2014,2017)
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29