Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tim Wellens a câștigat etapa a 5-a din Vuelta! Dan Martin a căzut în ultimii 3 kilometri

Cristian Mihală

Actualizat 24/10/2020 la 18:35 GMT+3

Tim Wellens (Lotto Soudal) a câștigat etapa a 5-a din Vuelta, după ce evadarea din care a făcut parte a avut succes. Belgianul de 29 de ani l-a învins la sprint pe Guillaume Martin (Cofidis).

Tim Wellens

Credit imagine: Eurosport

După un 2019 extrem de impresionant, Wellens, un specialist al curselor de o zi, al evadărilor și chiar al tururilor de o săptămână, are din nou motive să zâmbească. Belgianul și-a trecut în palmares a treia victorie într-un mare tur, după ce în 2016 și 2018 câștigase etape în Giro.
Wellens a atacat din nou și a făcut în sfârșit parte din evadarea victorioasă. La final, a beneficiat de faptul că deținea cel mai bun sprint dintre cei trei rutieri din frunte și s-a impus.
"Știam că trebuie să îmi găsesc picioarele, pentru că vin după o perioadă grea. Am încercat în rundele anterioare, dar acum am avut succes. A fost foarte dificil azi, a fost extrem de greu să fiu în evadare. La final, a fost foarte echilibrat, pentru că am simțit că avem cam același nivel, dar am atacat și mă bucur pentru primul meu succes în Vuelta", a spus la final câștigătorul etapei.

Desfășurarea etapei a 5-a din Vuelta

Runda de azi părea una croită pentru evadare, dar exista un mare semn de întrebare: va controla Movistar cursa pentru ca Valverde să încerce să câștige etapa?
Robert Power (Sunweb), Jefferson Alveiro Cepeda (Caja Rural), Mark Donovan (Sunweb), Fred Wright (Bahrain-McLaren), Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Andrea Bagioli (Deceuninck-QuickStep), Guillaume Martin (Cofidis), Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation), Nelson Oliveira (Movistar), Thymen Arensman (Sunweb), Tim Wellens (Lotto Soudal), Callum Scotson (Mitchelton-Scott) au făcut parte din evadare, lucru care nu le-a convenit celor din pluton.
Prezența lui Sepp Kuss a deranjat echipele rutierilor de general. În fapt, a fost o mișcare inteligentă a lui Jumbo Visma, care s-a degrevat de sarcinile trenei și a pus-o la muncă pe Ineos. Carapaz cu siguranță nu vrea ca olandezii să aibă doi rutieri între primii trei clasați la general și coechipierii săi au acționat în consecință.
Cu 63 de kilometri înainte de final, Kuss a fost adus înapoi în pluton, după ce în prealabil Martin, Wellens și Arensman se depărtaseră de vechii colegi de evadare. Locul 11 din Turul Franței nu a avut un start foarte bun de Vuelta, fiind după 4 etape la 10 minute și 14 secunde distanță de liderul Primoz Roglic. Ca atare, prezența lui Martin în evadare nu a supărat pe nimeni, acesta având libertate de mișcare.
Odată prins Sepp Kuss, cei trei din față au avut "verde" pentru victoria etapă. S-a mers cap la cap, fără vreun atac, până la intrarea în ultimul kilometru, când Arensman a atacat. Acesta a fost prins imediat de Tim Wellens, care, cu experiența pe care o are, nu putea lăsa să îi scape o asemenea oportunitate. În ciuda faptului că Guillaume Martin a fost surprins de atac, în cele din urmă francezul a reușit să revină și el, iar victoria de etapă s-a dat între rutierul lui Lotto și cel al lui Cofidis. Wellens are un punch mai puternic și a găsit timingul perfect pentru a da sprintul final.
Clasamentul etapei în Vuelta
clasament etapa vuelta
De notat că în ultimii trei kilometri Dan Martin a fost prins într-o căzătură. Irlandezul a părut că s-a lovit destul de rău la mână, dar a avut puterea să se ridice și să termine etapa. Partea bună e că el nu va pierde timp în raport cu favoriții, incidentul fiind în ultimii 3 kilometri. Însă, e posibil ca din punct de vedere fizic el să nu mai fie la nivelul extraordinar arătat în primele trei etape, după acest accident. Dan Martin era pe locul secund la general, la doar 5 secunde de Primoz Roglic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo