În această săptămână au început lucrurile cu adevărat serioase în noul sezon din ciclismul mondial, în aceste zile având loc 3 competiții pe etape. Cea mai importantă este Turul Comunității Valenciene, care a început cu o victorie impresionantă a lui Remco Evenepoel.
Belgianul a demonstrat că este într-o formă excelentă și s-a impus după un atac furibund dat pe ultima cățărare a traseului, Torralba del Pinar (4,6 kilometri, cu o pantă medie de 6,8%). Remco a plecat de unul singur cu aproximativ un kilometru înainte de vârful ascensiuni și nu a mai putut fi ajuns de nimeni.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Pe locul doi a venit Alksandr Vlasov, aflat la prima cursă în tricoul celor de la Bora, cu 16 secunde întârziere, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Carlos Rodriguez (Ineos), la 31 de secunde distanță de învingător. Etapa a 2-a va fi una extrem de interesantă, cu 5 cățărări repertoriate pe traseu, dar niciuna de mare dificultate.
Citește și:

Mads Pedersen și Santiago Buitrago, alți performeri ai zilei

În același timp cu Turul Comunității Valenciene au loc alte două tururi de o săptămână, fiecare având la start nume importante din pluton. Turul Arabiei Saudite a început ieri cu o victorie la sprint a lui Caleb Ewan, iar astăzi a avut loc o rundă cu un final mai dificil. Sprinterii s-au curățat repede, iar victoria i-a revenit lui Santiago Buitrago (Bahrain Victorious).
Columbianul de doar 22 de ani l-a devansat la un sprint în doi pe Andrea Bagioli (Quick Step), în timp ce pe locul 3 a sosit un alt rutier de perspectivă, danezul Anthon Charmig (Uno-X), cu 7 secunde întârziere. Succesul de azi a fost primul din cariera lui Buitrago, care va îmbrăca de mâine tricoul galben și are șanse mari să îl păstreze, pentru că urmează o rundă dedicată sprinterilor.
Tot astăzi a început și Etoile de Besseges, o altă competiție în care rutieri importanți au ales să-și înceapă sezonul. Prima etapă a fost una perfect plată, dar finish-ul a fost într-o ușoară ascensiune. Mads Pedersen (Trek Segafredo) a fost de departe cel mai puternic, învingându-i pe Hugo Hofstetter (Arkeea Samsic) și Edvald Boasson Hagen (Total Energies).
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54