Max Verstappen, care a plecat al 3-lea în Marele Premiu al Azerbaidjanului, a făcut o cursă perfectă și a obținut destul de lejer a cincea victorie a sezonului. Olandezul a fost urmat în top de coechipierul său, Sergio Perez, în timp ce pe locul 3 s-a clasat George Russell.
Lewis Hamilton a terminat abia pe locul 4, iar după 8 etape, este pe locul 6 în clasamentul general al piloților, având cu aproape 90 de puncte mai puțin decât Verstappen.
Rezultatul din MP al Azerbaidjanului nu pare atât de rău dacă ținem cont de faptul că, la finalul cursei de la Baku, Hamilton a fost surprins chinuindu-se să iasă din mașină din cauza unor dureri la spate.
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41
După ce a reușit să iasă din monopost, britanicul a mers foarte încet până la boxe, iar ulterior a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat pe tot parcursul cursei. Hamilton a recunoscut că a avut dureri groaznice și că a rezistat până la final doar datorită adrenalinei.
"A fost cea mai dură cursă din toată cariera mea, probabil cea mai dureroasă cursă pe care am trăit-o. Cea mai grea bătălie cu mașina pe care am dus-o, de asemenea. Mă bucur că s-a terminat.
Singurul lucru a fost că am strâns din dinți, doar de durere și adrenalină. Nu pot să explic ce durere simți aici, mai ales pe linia dreaptă. În cele din urmă, doar te rogi să se termine", a declarat Lewis Hamilton.
Citește și:

Hamilton riscă să rateze MP al Canadei

Din cauza problemelor la spate, multiplul campion mondial riscă să rateze Marele Premiu al Canadei, programat săptămâna viitoare. Directorul Mercedes, Toto Wolff, a vorbit despre durerile resimțite de Hamilton.
"E o cutie de tot rahatul să o conduci. Și îmi pare rău pentru durerile de spate", i-a spus Wolff în cască pilotului său în timpul cursei, pentru ca la final să explice prin ce a trecut acesta:
"Da, cu siguranță (n.r. ar putea lipsi de la Montreal)! Se vede că nu e ceva muscular, durerea se duce direct pe coloană și există unele consecințe. Soluția este să avem pe cineva de rezervă, ceea ce avem la fiecare cursă", a declarat Toto Wolff.
Marele Premiu al Canadei
Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"
22/06/2022 LA 08:12
Formula 1
FIA schimbă regulile în Formula 1! Mercedes, avantajată, spre frustrarea celor de la Red Bull
17/06/2022 LA 11:25