Ferrari a anunțat în această dimineață că a ajuns la un acord cu Carlos Sainz pentru prelungirea contractului cu încă doi ani.
Oficialii echipei au recunoscut, la fel ca întotdeauna, că pilotul este un sportiv excelent, un coechipier grozav și care contribuie foarte tare la conturarea unei imagini pozitive a echipei.
La rândul său, Carlos Sainz s-a arătat încântat de noua înțelegere, declarând că a primit un boost de motivație datorită încrederii pe care echipa i-a arătat-o prin prelungirea contractuală.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
IERI LA 18:36
"Sunt foarte fericit că mi-am reînnoit contractul cu Scuderia Ferrari. Am spus întotdeauna că nu există o echipă de Formula 1 mai bună pentru care să concurez și, după mai mult de un an cu ei, pot confirma că îmbrăcând acest echipament și reprezentând această echipă este ceva unic și incomparabil.
Primul meu sezon la Maranello a fost solid și constructiv, am progresat împreună cu întregul grup. Rezultatul muncii noastre s-a văzut clar până acum în noul sezon.
Mă simt motivat de această demonstrație de încredere în mine și acum abia aștept să mă urc în mașină, să fac tot ce pot pentru Ferrari și să le ofer fanilor săi o mulțime de motive de bucurie", a spus Sainz, citat de site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.
Citește și:

UNDĂ VERDE PENTRU LECLERC ȘI SAINZ SĂ SE ÎNTREACĂ PE CIRCUIT

După primele 3 etape ale sezonului, Charles Leclerc se află pe primul loc în clasamentul piloților, în timp ce Ferarri este lider în clasamentul constructorilor. Monegascul a devenit candidatul principal pentru titlul din acest sezon după prestațiile foarte bune din primele trei curse, în timp ce Carlos Sainz se luptă și el pentru primele locuri.
La începutul acestei săptămâni, Matia Binotto, șeful echipei, le-a dat undă verde celor doi piloți să se întreacă în acest sezon, considerând că este mult prea devreme pentru ca ordinele de echipă să intervină:
"Au trecut doar trei curse până acum. Mai sunt încă 20 de curse, sezonul este foarte lung. Piloții noștri sunt liberi să se întreacă și chiar aștept să văd și să mă bucur de lupta lor pentru poziții de top, chiar primul loc, dacă este posibil", a declarat șeful celor de la Ferrari pentru AutoSport.
Formula 1 revine în acest weekend, cu Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna. La finalul acestei săptămâni revin și cursele de sprint pe circuitul de la Imola, astfel încât calificările vor avea loc vineri după-amiază, sâmbătă va avea loc cursa de sprint, în timp ce duminică va avea loc cursa tradițională.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36