Max Verstappen, campionul mondial en-titre, se află deja în dificultate în Campionatul Mondial de Formula 1, deși s-au scurs doar trei etape din totalul de 23. Pilotul de la Red Bull a înregistrat la Melbourne al doilea abandon în primele trei curse.
Charles Leclerc a dominat tot weekend-ul pe circuitul Albert Park. A plecat din pole-position, a condus cursa cap-coadă și a luat și punctul pentru cel mai rapid tur. La final, monegascul de la Ferrari a avut un avans de aproximativ 20 de secunde față de următorul clasat, Sergio Perez (Red Bull).
Marele Premiu al Australiei
Liveblog Marele Premiu al Australiei | Leclerc câștigă la Melbourne. Hamilton, depășit de Russell
10/04/2022 LA 04:34

Max Verstapppen: "Astfel de lucruri, dacă vrei să lupți pentru titlu, nu se pot întâmpla"

Max Verstappen s-a retras din cursă într-un moment când era pe locul secund, imediat după ce stabilise cel mai rapid tur de pistă. Olandezul a abandonat cu 20 de tururi înainte de final, din cauza suspectării unei probleme cu motorul. El a spus că a detectat un "miros ciudat". Imediat ce a oprit, din mașina lui a ieșit fum. Șeful Red Bull, Christian Horner, a declarat pentru Sky Sports după cursă că suspectează o problemă cu combustibilul.
Bineînțeles, Verstappen a fost extrem de furios și a declarat că nici nu vrea se gândească la lupta pentru campionat, mai important fiind acum să termine cursele! Olandezul este după trei etape la 46 de puncte distanță de Charles Leclerc.
"Suntem deja la mile în urmă, așa că nici nu vreau să mă gândesc la lupta din campionat în acest moment", a spus Verstappen.
"Astăzi a fost în general doar o zi proastă și nu am avut ritmul potrivit. Dar nici nu am terminat cursa, ceea ce este destul de frustrant și inacceptabil. Acest gen de lucruri, dacă vrei să lupți pentru titlu, nu se pot întâmpla", a mai declarat olandezul.

Charles Leclerc: "Mașina a fost incredibilă astăzi"

Dacă Max a abandonat, Leclerc a avut un weekend perfect. "Mașina a fost incredibilă astăzi", a fost reacția pilotului de la Ferrari, care a scos maximum din cursă, 26 de puncte.
Sergio Perez a fost al doilea, iar George Russell (Mercedes) a încheiat podiumul în cursă și a urcat pe locul 2 în ierarhia generală, la 34 de puncte distanță de Leclerc. Mercedes a valorificat problemele lui Verstappen, dar și ale lui Sainz, al doilea pilot de la Ferrari, care a abandonat la scurt timp după start, și l-a avut și pe Lewis Hamilton pe locul 4. McLaren a venit pe locurile 5-6 cu Lando Norris și favoritul gazdelor, Daniel Ricciardo.
Marele Premiu al Australiei
Leclerc: "Melbourne era un circuit pe care nu m-am simțit niciodată confortabil! "
09/04/2022 LA 10:43
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26