Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liveblog Marele Premiu al Australiei | Leclerc câștigă la Melbourne. Hamilton, depășit de Russell

Ion Alexandru

Actualizat 10/04/2022 la 09:38 GMT+3

Australia revine după 3 ani în calendarul Formulei 1 și totul pare diferit. Circuitul din Albert Park a fost modificat, cursa de la Melbourne nu mai deschide sezonul, Lewis Hamilton nu mai este cel mai rapid pilot din lume, iar Ferrari este din nou în top.

Charles Leclerc of Scuderia Ferrari returns to the garage after 2nd practice at the 2022 Australian Formula 1 Grand Prix on 8th April 2022

Credit imagine: Getty Images

Charles Leclerc s-a impus clar la Melbourne!
Liderul clasamentului mondial, Leclerc s-a impus pentru a doua oră în acest sezon. După succesul din Bahrain, pilotul Ferrari a reușit victoria și în Australia. Este al 4-lea succes al carierei, toate după ce a plecat din pole postion. Avansul în fruntea clasamentului mondial crește substanțial pentru monegasc. Verstappen și Sainz au abandonat la Albert Park.
Clasament final: Leclerc, Perez, Russell, Hamilton, Norris, Ricciardo, Albon, Ocon, Bottas, Gasly
Update / Leclerc se desprinde
Charles Leclerc face un nou record al pistei, 1.20.966. Monegascul s-a desprins la peste 18 secunde fața de Sergio Perez.
Lupta se dă pentru ultimele poziții care asigură puncte.
Update / Verstappen este out!
Campionul mondial, Max Verstappen a abandonat și mașna sa a luat foc. "Am mirosit ceva ciudat" a spus olandezul și a tras mașina în afara circuitului la indicațiile mecanicilor.
Update / Leclerc își mărește avansul. Perez a urcat pe 3!
Liderul clasamentului mondial este cel mai rapid și la Melbourne. Leclerc (Ferrari) are un avans de peste 5 secunde cu 21 de tururi până la final.
Clasamentul live: Leclerc (Ferrari), Verstappen (Red Bull), Perez (Red Bull), Russel (Mercedes), Hamilton (Mercedes)
Update/ Leclerc se menține pe primul loc
După ieșirea safetycar-ului, Leclerc a rezistat atacului lansat de Max Verstappen și l-a ținut pe locul doi pe campionul mondial. Hamilton este doar pe 6. Russel este pe 3 după 28 din 58 de tururi.
Update / Vettel este out. Safety car
Vettel a abandonat, iar Russell a profitat de safety car și a schimbat pneurile.
Update / Verstappen, Perez, Leclerc și Hamlton au intrat la boxe
Primii 4 piloți din cursă au intrat la boxe. Leclerc este tot pe primul loc. Russell e al doilea, dar fără pitstop.
Update / Sergio Perez trece de Hamilton
Mexicanul de la Red Bull trece pe locul 3. Perez l-a depășit pe Hamilton în turul 10 după o manevră foarte inteligentă.
Clasamentul live: Leclerc (Ferrari), Verstappen (Red Bull), Perez (Red Bull), Hamilton (Mercedes)
Update / Sainz este out! Steaguri galbene
Weekend groaznic pentru spaniolul Carlos Sainz. Pilotul Ferrari a negociat greșit virajul 9 și este în nisip. Sainz a avut mari probleme și în calificările de sâmbătă.
Update / Hamilton, start superb
Lewis Hamilton a urcat de 5 pe locul 3 chiar după primul viraj! Leclerc este primul. Verstappen este al doilea. Norris a retrogradat de pe 4 pe 6.
Articolul inițial
Campionatul Mondial de Formula 1 este în acest weekend în Melbourne, pentru Marele Premiu al Australiei, care nu s-a mai disputat din 2019, din cauza restricțiilor COVID 19.
Fanii au parte de un circuit Albert Park revizuit. Popularul circuit stradal a suferit modificări semnificative pentru prima dată din 1996, când și-a făcut debutul în Formula 1. Acum are un aspect modificat și asfalt nou.
Șapte viraje au fost modificate, dintre care două eliminate în întregime, reducând numărul total de viraj la 14 și scurtând ușor pista la 5,4 kilometri.
Cea mai semnificativă schimbare este eliminarea chicanei Viraj 9-10, care a fost înlocuită cu o curbă lungă și mare. Virajele 1 și 3 au fost lărgite pe interior, la fel și virajul 6, care acum este semnificativ mai rapid. Mai târziu, în tur, ceea ce a fost Virajul 13 (acum Virajul 11) a fost realiniat pentru a strânge unghiul. Penultimul colț (acum Turnul 13) este un altul care a fost lărgit și, de asemenea, unul dintre câteva care au camberul ajustat pentru a permite luarea de linii diferite.
Charles Leclerc, Australian GP 2022
Fiind un circuit stradal, Albert Park este în mod normal destul de accidentat, dar noua suprafață este de așteptat să reducă această problemă. Cu toate acestea, fiind o suprafață nouă, nivelurile de aderență vor fi probabil scăzute. Pirelli și-a nominalizat C2 ca P Zero White hard, C3 ca P Zero Yellow mediu și C5 ca P Zero Red soft. Este prima dată când C5 este folosit în acest sezon.
Vremea poate fi schimbătoare în Melbourne, dar prognoza actuală prevede temperaturi moderate și doar parțial înnorat pentru cursa din această dimineață.
La încheierea antrenamentelor de vineri, Charles Leclerc de la Ferrari a fost cel mai rapid, înaintea lui Max Verstappen de la Red Bull Racing și a colegului Ferrari Carlos Sainz.
Calificările au fost dominate de același Charles Leclerc, care a obținut prima poziție pe grila de start după un ultimul tur excelent. Cel doi piloți Red Bull, Verstappen și Perez au completat top 3. Tot în linia a doua a grilei de start a urcat și pilotul McLaren Lando Norris. De 7 ori campion mondial și pole position în urmă cu 3 ani pe circuitul din Albert Park, Lewis Hamilton va pleca pe poziția a 5-a.
Puteți citi și:
Monegascul Leclerc conduce campionatul piloților după două curse ale sezonului 2022 cu 45 de puncte. Sainz este al doilea cu 33 de puncte, iar Verstappen este al treilea cu 25 de puncte. În Campionatul Constructorilor, Ferrari conduce cu 78 de puncte, față de 38 de Mercedes-Benz AMG și 37 de Red Bull. Câștigătorul Marelui Premiu al Australiei din 2019 a fost Valtteri Bottas care atunci conducea un monopost Mercedes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol