Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leclerc, după pole-positionul din Australia: "Melbourne era un circuit pe care nu m-am simțit niciodată confortabil! "

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/04/2022 la 13:49 GMT+3

Prima reacție a lui Charles Leclerc după al 11-le pole din carieră! Monegascul a stabilit cel mai rapid timp în runda a treia a calificărilor și va pleca duminică din fruntea plutonului în Marele Premiu al Australiei

Charles Leclerc (Ferrari) - GP of Australia 2022

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Charles Leclerc, pilotul Ferrari, va pleca duminică de pe prima linie a grilă de start în Marele Premiu al Australiei. Asta după ce monegascul a stabilit cel mai rapid timp în calificările de sâmbătă.
Leclerc a debutat în actualul sezon al Formulei 1 cu o victorie în Marele Premiu al Bahrainului, pe circuitul de la Sakhir, iar în cursa a doua, în Arabia Saudită, la Jeddah, a terminat pe doi, după Max Verstappen. De altfel, cei doi se vor bate pentru supremație și la Melbourne, aflându-se unul lângă altul, pe linia de start.
După calificările din Australia, Leclerc s-a arătat foarte încântat. ”Am reușit un tur foarte bun. Este și mai frumos pentru că este un circuit în care nu am mai fost de ceva vreme și în care nu m-am simțit niciodată foarte confortabil. Am reușit să fac niște tururi bune în antrenamentele libere, dar nu am pus totul cap la cap. Sunt foarte fericit după ce cel mai bun timp l-am reușit în partea a treia a calificărilor”, a declarat pilotul Ferrari.
Va avea o misiune foarte dificilă în cursă, mai ales că se va lupta de unul singur. Coechipierul său de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz va pleca de pe poziția a 9-a a grilei de start. Rivalii, piloții de la Red Bull Racing, Max Verstappen și Sergio Perez, vor pleca imediat în spatele său, unul după altul.
”Mașina este distractiv de condus, dar Red Bulls au fost foarte buni pe perioade lungi. Sunt destul de surprins de ritmul nostru în calificări, așa că sper să-i țin la distanță”, a adăugat Leclerc.
Cursa a treia a sezonului de Formula 1 va fi duminică dimineața, pe circuitul de la Albert Park din Melbourne de la ora 8:00 și va fi live text pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo