Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Premiu al Australiei se va desfășura la Melbourne până în 2035! Anunțul oficial

Bianca Dumitru

Publicat 16/06/2022 la 13:07 GMT+3

Oficialii Formula 1 au ajuns la un acord cu organizatorii Marelui Premiu al Australiei pentru ca evenimentul să se desfășoare și în următorii 13 ani la Melbourne.

Charles Leclerc, F1 GP Australia, Albert Park Melbourne, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Marele Premiu al Australiei va continua să se desfășoare la Melbourne până în 2035, potrivit unui acord pe zece ani anunțat joi de promotorul Campionatului Mondial de Formula 1.
"Cursa a fost considerată mereu una dintre preferatele fanilor, piloților și echipelor. Melbourne este un oraș internațional incredibil și dinamic, care corespunde perfect sportului nostru", a explicat Stefano Domenicali, președintele Formula 1, societatea care gestionează cea mai importantă competiție automobilistică.
Grand Prix-ul Australiei, lansat în 1928, s-a desfășurat între 1985 și 1995 la Adelaide, înainte de a fi mutat în 1996 la Melbourne, unde a avut loc de atunci fără întrerupere, mai puțin în 2020 și 2021, când a fost anulat din cauza pandemiei.
Citește și:
De la includerea sa în calendar, cursa de la Melbourne a fost cea care a lansat sezonul în Formula 1, cu excepția edițiilor din 2006, 2010 și 2022, când campionatul a început în Bahrain.
În 2023, în cadrul unui calendar care nu a fost încă finalizat și care ar putea conține un număr de 23 sau 24 de date, este puțin probabil ca Australia să fie primul Mare Premiu al anului, precizează o sursă apropiată negocierilor dintre Formula 1 și promotorul local.
Anul viitor, în premieră, Formula 2 și Formula 3, seriile rezervate tinerelor talente, vor avea curse la Melbourne în același weekend cu Formula 1.
Sydney, cealaltă mare metropolă australiană, a fost la rândul ei interesată să găzduiască Marele Premiu de Formula 1 de la antipozi, însă responsabilii Marelui Circ au preferat să dea curs ofertei făcute de Melbourne.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo