articol scris de Nicu Alexandru Savin
În ultima vreme s-a scris despre posibilitatea ca Fernando Alonso să revină ca pilot în Formula 1 la Renault, echipa la care s-a încoronat în două rânduri campion mondial. Astăzi a venit și confirmarea oficială din partea echipei franceze, care a anunțat că pilotul spaniol va concura în sezonul următor pentru Renault, unde îl va avea ca și coechipier pe Sebastian Ocon.
Încântat de revenire, Alonso a declarat: "Renault este familia mea. De acolo am cele mai plăcute amintiri din viața mea, cele două titluri de campion mondial, dar acum privesc înainte. Este o mare mândrie pentru mine și revin cu mare emoție la echipa care a fost șansa mea la începutul carierei și care îmi oferă acum posibilitatea să concurez din nou la cel mai înalt nivel!"
Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
IERI LA 16:19
Alonso are ambiții foarte mari pentru sezonul viitor și a declarat că își va pune toată experiența sa în slujba echipei și va da tot ce are mai bun pentru îndeplinirea obiectivelor, adică revenirea pe podium a celor de la Renault.
Cyril Abiteboul, directorul general al grupării franceze, s-a declarat foarte încântat de revenirea lui Alonso: "Semnătura lui Alonso face parte din planul Grupului Renault de a-și continua angajamentul în Formula 1 și de a reveni în top. Prezența sa în echipa noastră este un atu formidabil, atât din punct de vedere sportiv, dar și pentru brandul de care el este foarte atașat. Strânsa legătură dintre el, echipă și fani, îl fac o alegere firească. Revenirea sa este o alegere îndrăzneață de ambele părți, dar în același timp și un proiect pentru viitor!"

Renault vrea revenirea în top

Experiența pilotului spaniol a fost principalul factor pentru care a fost ales să ajute la reclădirea echipei alături de Esteban Ocon. Principala misiune a lui Alonso în sezonul următor este de a pune umărul la pregătirea sezonului 2022, când francezii speră să se apropie din nou de locurile fruntașe din Formula 1, iar succesele din trecut ale ibericului pot contribui enorm la crearea unei mentalități de învingător în sânul echipei.
Fernando Alonso s-a retras din Formula 1 în 2018, ultima sa echipă fiind McLaren, concurând ulterior cu succes la mai multe curse de anduranță. Într-o perioadă s-a vorbit că ibericul intenționează să finanțeze o echipă de ciclism, dar toate aceste planuri au fost amânate odată cu anunțarea revenirii sale ca pilot în Formula 1 începând cu sezonul viitor..
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47