Victoria lui Gasly reprezintă o performanță uriașă pentru Franța. Ultimul pilot din Hexagon care reușise să câștige o cursă în Formula 1 a fost Olivier Panis. Se întâmpla la Grand Prix-ul de la Monaco, din 1996, când Panis se afla la constructorul Equipe Ligier.
La finalul cursei de la Monza, cei de la PSG l-au felicitat pe Gasly pentru "victoria magnifică":
"Îi transmitem un IMENS 'bravo' lui Pierre Gasly pentru victoria magnifică de la Grand Prix-ul Italiei.", au scris reprezentanții campioanei din Ligue 1, pe contul de Twitter.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Pierre Gasly a câștigat prima sa cursă în Formula 1, pe circuitul de la Monza

Până la cursa de astăzi de la Monza, Gasly se clasase o singură dată pe podium. Se întâmpla la Grand Prix-ul Braziliei de anul trecut, când francezul s-a clasat pe locul 2.
Pierre Gasly a debutat în Formula 1 la Grand Prix-ul din Malaezia, în 2017. La vremea respectivă, francezul pilota pentru Toro Rosso, care mai târziu avea să se transforme în Scuderia AlphaTauri Honda.
După 2 ani petrecuți la Toro Rosso, Gasly a plecat la Red Bull, unde urma să fie coechipierul lui Max Verstappen, după despărțirea constructorului de Daniel Ricciardo. Cel mai bun rezultat al său alături de Red Bull a avut loc la Grand Prix-ul Marii Britanii, când a încheiat pe poziția a 4-a.
"Sincer să fiu, este incredibil. Nu îmi dau seama dacă realizez ce se întâmplă acum. A fost o cursă nebună. Anul trecut am bifat primul meu podium, iar acum am câștigat la Monza. Nu am cuvinte. Această echipă m-a susținut enorm, mi-a oferit prima șansă în Formula 1, mi-a oferit primul podium, iar acum prima victorie. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns.", a spus Pierre Gasly, la finalul cursei de la Monza.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43