Ralf Schumacher știe exact cât de taxantă este comparația cu uriașul Michael Schumacher, după ce a concurat timp de 11 ani în Formula 1 în umbra fratelui său cu șase ani mai mare. Cu șase victorii și 27 de clasări pe podium în 180 de starturi, Ralf Schumacher a avut o carieră de succes în "Marele Circ", însă nu s-a ridicat la nivelul celor 91 de victorii și șapte titluri mondiale ale lui Michael.
În 2021, numele Schumacher va reveni în Formula 1, la 30 de ani de la debutul lui Michael în competiția supremă a motorsportului. Deja, pe rețelele de socializare s-a viralizat un colaj foto din categoria "atunci și acum", în care sunt alăturate o fotografie ce-l arată pe Ross Brawn felicitându-l pe Michael Schumacher în 2000, la câștigarea primului titlu alături de Ferrari, și una în care același Brown, devenit între timp director în Formula 1, îl felicită pe Mick Schumacher pentru titlul din 2020 în Formula 2.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Iar comparațiile și paralele dintre Michael și Mick sunt inevitabile.
Din păcate, Michael Schumacher nu poate fi fizic alături de fiul său, ducând încă o luptă anevoioasă și de durată de recuperare după teribilul accident de schi suferit în decembrie 2013. Însă MIck Schumacher are spatele bine acoperit de către cei din familie. Ralf Schumacher, 45 de ani, a fost categoric în a respinge comparațiile cu Michael, pe care le consideră dăunătoare, scrie publicația spaniolă "Marca", citând "Sky Sports". "Le găsesc plictisitoare și deplasate. Mick este cel care își face treaba. El va merge pe drumul său și așa ar trebui să-l judecați. Ceea ce a fost acum 20 de ani nu are relevanță astăzi", a declarat Ralf Schumacher, întinzându-și aripa protectoare.
  • În ultimii trei ani, Mick Schumacher a câștigat două titluri importante, mai întâi în Formula 3 europeană (2018) și apoi în Formula 2 (2020). Germanul de 21 de ani nu și-a adjudecat însă titlul în Formula 2 chiar așa cum visa: a ratat clasarea în puncte în ultima cursă a anului. Faptul că Mick Schumacher a fost depășit la numărul de victorii în sezon de japonezul Yuki Tsunoda sau rusul Robert Shwartzman i-a determinat pe jurnaliști să îi lanseze o întrebare tendențioasă lui Ralf: "A meritat Mick să câștige titlul în Formula 2?" Răspunsul a fost tranșant: "El însuși a adus răspunsul. Și-a păstrat cumpătul, nu a făcut greșeli mari. A făcut un sezon minunat."
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947925.jpg

Ralf Schumacher: "A fost o atmosferă împotriva lui"

Debutul lui Mick Schumacher în Formula 1 este de așteptat să fie un uriaș câștig la capitolul marketing pentru echipa Haas și Formula 1 în general, însă au fost și oameni care nu și-au dorit prea mult să îl vadă pe fiul lui Michael Schumacher reușind în motorsport.
Ralf Schumacher a făcut dezvăluiri din culise: "I-a fost greu la început și apoi a existat o atmosferă împotriva lui în paddock, ceea ce a fost foarte rău. Acum a făcut o treabă grozavă, iar concluzia este că merită."
Mai departe, fostul pilot în vârstă de 45 de ani a avertizat: "Nu trebuie să exagerăm, așteptările trebuie să fie realiste. Vorbim despre Haas, nu despre Mercedes. Primul obiectiv va fi să se obișnuiască cu echipa. În Günther Steiner ai un lider de echipă grozav care poate ajuta piloții tineri ", a concluzionat Ralf Schumacher.
https://i.eurosport.com/2017/09/11/2165558.jpg
Ralf (stânga) și Michael Schumacher, pe podium în Formula 1
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22
Formula 1
Verstappen țintește recordurile lui Schumacher și Hamilton! Cifre impresionante la doar 25 de ani
12/10/2022 LA 10:44